Valpkullen efter Ropehall Lad
undan Searover Willing Guinness föddes den 26 januari 2007.

Följ dom sex valparna från födsel till leverans här i dagboken!

Kullen kommer att gå under namnet "B2-kullen" eftersom det blir vår andra kull med begynnelsebokstaven B.

 
7 april
 
 Stefan och Åsa kom på skärtorsdagen och stannade över natten innan det var dags för dem att bege sig iväg tillbaka till Skåne med sin nya familjemedlem Edda.
Den långa bilresan rapporteras ha gått utmärkt och Edda är nu installerad i Löberöd.
Kvar här hemma är nu bara Kiri som inte alls verkar sakna sina syskon, tvärtom var det toppen att få sova i sängen hos matte.
Nu stänger vi Dagboken och önskar våra valpköpare Lycka Till med sina nyförvärv.
Vi hälsar Dagbokens läsare välkomna tillbaka 2008!


Edda, Drutten och Ica tillsammans med husse och matte.
 
2 april
 
 Edda och Kiri är införlivade med den övriga flocken och det funkar bra. På nätterna får de dock hålla till godo med valphagen och det tycker de är helt ok.
De trivs bra ihop och Kiri kommer nog att tycka det blir tomt när Edda flyttar hem till Skåne i påskhelgen.
 
Bilder på valparna
31 mars
 
 Idag hämtade Susanna sin Bonus. Hemresan och installationen i det nya hemmet har gått utmärkt enligt färska rapporter.
 
29 mars
 
 Imorgon blir valparna nio veckor. Det är fortfarande tre stycken kvar här hemma så det är full rulle, minst sagt. På lördag är det tänkt att Bonus ska flytta hem till Susanna.
Tack vare det underbara vårvädret kan valparna vara ute ganska mycket. Jag öppnar helt enkelt ytter- dörren så får de skrota runt på tomten som de vill. Mycket uppskattat.
Ikväll tog vi en biltur för att hålla bilvanan vid liv. Även kloklippning stod på dagens schema. Allt gick bra.
Igår kväll kom Guinness och la sig i min säng så vi passade på att ha ett snack om kullen. Vi var helt överens om att det gått väldigt enkelt. "För att jag är WINNING Guinness även som mamma" förklarade Guinness ödmjukt.
Så nu är det bara att hålla tummarna för att valparna kommer att gå i mammas fotspår...


 
Bilder på valparna
26 mars
 
 Både Cobber och Lisa är nu installerade i sina nya hem.
Om Cobber kan man läsa på Jill & Peters hemsida
www.jaktlabrador.net under Dagbok.
Ingela har skickat en gullig bild på Lisa, klicka på kameran!
Egentligen skulle även Bonus ha levererats men Susanna har en tik som ska valpa så vi avvaktar till valpningen är överstökad. Edda blir kvar till påsk då Stefan och Åsa beräknar vara klara med sin flytt och renovering.
Så just nu är det alltså tre små flickor kvar här hemma, en nätt och lätthanterlig liten flock.


 
Bilder på valparna
24 mars
 
Positiv rapport från familjen Nilsson, Acke klarade  hemresan bra och verkar trivas toppen i sitt nya hem.

Idag var det dags för två valpar att ge sig iväg. På förmiddagen kom Peter & Jill och hämtade Cobber och senare på dagen kom Ingela & Bertil och tog med sig Lisa hem till Kil.


Jill och Peter verkar glada över sin lille Cobber!Bertil (som är en riktig single-malt nörd) & Ingela som bara har ögon för sin Lisa.


 
23 mars
 
Första valpen iväg blev Acke, Thorsvi Benromach, som flyttar hem till familjen Nilsson i St Mellösa.


Anki med tollaren Tyra, Pär, Sanna med Acke, Frida.
Lycka till med er nya familjemedlem! 
21 mars
54 dygn
Besiktningsdags!
Det här är första gången vi åker in till veterinären med en kull. Vi brukar ta hem "någon" istället, men nu har "någon" behagat åka utomlands på semester (och dessutom lämnat en av sina hundar här).
För att valparna skulle bli trötta och fogliga öppnade jag in till hallen och plockade in röda tunneln där och hoppades på att valparna skulle busa runt rejält. Det gjorde de...
Sen packade vi in hela gänget i bilen och begav oss till Din Veterinär i Enköping. Där blev vi och valparna mycket väl bemötta av trevlig personal som tog sig gott om tid med valparna. Allt gick bra så nu är alla sex besiktigade, vaccinerade och ID-märkta. Dessutom tycker de att det här med veterinärbesök är hur kul som helst.

 
 

 
Bilder på valparna
20 mars
53 dygn
Fullt ös, medvetslös!
Det är valparnas devis när de inte sover. Valpar som börjar närma sig 8 veckor är otroligt energiska. En del frågar om det inte är svårt att skiljas från valparna när de ska levereras. Svaret är ett mycket bestämt NEJ.
Jo, det är klart jag tycker jättemycket om dem men samtidigt inser jag ju att de får det så mycket bättre i sina nya hem där de kan få den uppmärksamhet de förtjänar och så väl behöver.
Från och med imorgon kommer Guinness att ha "valpförbud" ett par dagar eftersom hon fortfarande gärna ger dem en slurk mjölk på mornarna. Samtidigt blir det en drastisk neddragning av hennes matransoner. Stackars henne!
Valparnas utfodring börjar för övrigt bli ganska farsartad. De får separata skålar på en bricka. Jag försöker få ner brickan på golvet utan att krossa någon valp. Sen gäller det att se till att det bara är en valp i varje skål. Tio sekunder senare gäller det att hiva upp Cobber i famnen, då har han ätit klart och ska till att äta upp de andras mat. Lilla Kiri vimsar mest runt för att titta vad de andra gör så hon glömmer att äta. Så samtidigt som man har Cobber under ena armen och försöker få tag på Acke med den andra (för nu är han oxå klar) så petar man på Kiri men ena foten för att få henne till rätt skål. Kan ni se skådespelet framför er?
Igår fick gamla Karma helt plötsligt för sig att hon skulle titta till valpflocken. Karma börjar ju bli rätt gammal så jag vill ju inte att hon ska bli överfallen av en flock valpar. Men de har blivit så fint fostrade av Guinness (med benäget bistånd från Joy och Lystra) att de bara vördnadsfullt hälsade på Karma utan att försöka sig på något annat. Karma parkerade på golvet och verkade nöjd med de små.
Idag har valparna varit ute på skogspromenad en i taget. Det är en väldig skillnad på att vara ute ensam jämfört med att ha hela syskonskaran som stöd. Alla tyckte dock att det här med skogspromenad var en utmärkt idé.
Imorgon är det dags för veterinärbesiktning, vi får väl se om de tycket att den idén är lika strålande.

 
 

 
Bilder på valparna
18 mars
51 dygn
Våren kom tyvärr av sig lite så valparna har fått hålla sig inomhus. Idag gjorde vi i alla fall en utflykt med bil. De knorrade lite en stund och sov sedan som små stockar. När vi var nästan hemma igen satte sig plötsligt en upp (oklart vem) och kräktes till de andras stora förtjusning. Mellis! Sen somnade alla om igen.
Mest populära lekkamraten är tveklöst Valsa även om mamma Guinness leker lite halvhjärtat med dem ibland. Vi har börjat begränsa hennes samvaro med valparna för att få mjölken att sina. Istället släpper vi in någon av de andra tikarna, företrädesvis Joy eller Lystra som är vana vid att hantera valpar.
Idag försökte vi oss på att ta porträttbilder på valparna, det är inte helt enkelt...
 
 

 
Bilder på valparna
15 mars
48 dygn
Utevistelse är verkligen något som valparna uppskattar. De knaprar kottar, löv, gammalt gräs, mossa, ja helt enkelt allt. Eftersom det fortfarande är ganska kallt ute för småvalpar vill jag inte ha dem liggande ute i en hage utan tar istället ut dem en eller två gånger per dag så får de röja runt en stund.
Idag var Kicki Ewö här och gjorde ett litet valptest.
Testet görs mest för att få ett kvitto på att mina egna observationer är någorlunda rätt och att inga överraskningar dyker upp. Nu är det ju nämligen dags att bestämma vilken valp som är vems. Alla uppförde sig ungefär som jag trodde att de skulle göra. De är sociala och nyfikna och är inte speciellt intresserade av att kampa med en människa om ett föremål. De kryper hellre upp i famnen...
Jag har min uppfattning klar och ska nu bara kolla av att valpköparna tycker att det känns okey.
 
 

 
Bilder på valparna
12 mars
45 dygn
Hjälp vad tiden går fort!
Valparna har hunnit bli dryga sex veckor. Idag ringde jag veterinären för att boka in besiktningstid strax innan det är leveransdags om knappa två veckor.
Det börjar så smått utkristallisera sig vilken valp som är vems, men jag väntar med att bestämma det definitivt till på torsdag då Kicki kommer hit för att göra ett litet valptest.
Susanna och David har bestämt sig för att deras tik ska kallas Bonus och vi håller fast vid Kiri.
Idag har valparna haft riktigt kul; först fick de leka en bra stund med Valsa i köket och på eftermiddagen fick de vara utomhus en halvtimme i det vackra vårvädret. Sen tog jag in sex stycken leriga, trötta men mycket lyckliga valpar. Efter en stunds välbehövlig vila fick de träffa Joy och då var det roliga liksom slut...Joy som blir 12 år i sommar har en underbar pondus gentemot valpar. Hon går bara in i köket och säger åt valparna att de ska hålla sig på mattan. Hon gör det lugnt och mycket bestämt men skulle aldrig göra en valp illa. Sen kan hon i lugn och ro ligga och sova i biabädden utan att valparna skulle komma på tanken att störa henne. Mycket bra för en liten valp att ha med sig den kunskapen i bagaget när de flyttar.
Guinness fostrar också valparna, nu får de bara enstaka mjölkslurkar när hon tycker att det passar. Valparna är mer intresserade av sina matskålar än av sin mamma numera. 

 
Bilder på valparna
7 mars
40 dygn
Igår fick de pröva att vara utomhus för första gången. Lite läskigt först, men sen väldigt spännande. De fick bara vara ute en kort stund men de var ändå helt överväldigade av sin utevistelse och sov en bra stund efteråt. Tyvärr ingen kamera med ut. Idag har det tyvärr varit regnigt så utomhusaktiviteterna blev inställda. Dagens stora äventyr blev istället Tvättstugan. Det behövs inte sådär himla mycket för att skapa spänning och äventyr åt valpar...
Idag var det dags för avmaskning omgång nummer tre, vilket avlöpte mycket enkelt.
Det verkar som om alla sex kommer att få en bra ögonfärg och just nu är ju alla gudomligt söta. De beter sig tämligen lika men det är ju först nu som de utsätts för "prövningar". Igår genomfördes det stora Ramlösa-testet. Det går till så att man lägger en tom stor Ramlösaflaska på golvet. Valparna omringade det nya föremålet och såg mycket misstänksamma ut. Någon vågade sig fram och puttade till flaskan varpå alla blev jätterädda och kastade sig undan. Men det tog inte många sekunder innan nyfikenheten tog överhand och den vilda leken var igång. Tyvärr kom jag inte ihåg kameran nu heller...


 

 
Bilder på valparna
5 mars
38 dygn
Aktiviteten ökar allt mer under valparnas vakna stunder. De kommer gärna och klättrar upp i knäet när man sätter sig på golvet. Man blir biten i näsan, dragen i håret, biten i tårna eller så sliter de helt enkelt i kläderna. Men de är väldigt gulliga också. För ett par dagar sen fick de prova på den röda "agilitytunneln", jättekul att springa fram och tillbaka. Sen kom nån på att den funkade kanon som toalett också. Då plockade jag bort den.
Från och med i morse får de maten i separata skålar och det går alldeles utmärkt. De äter ungefär lika snabbt allihop. Snart dags att introducera visselpipa i samband med måltiderna.
Guinness tycker att hon inte behöver tillbringa precis hela dagarna i köket med valparna utan är gärna med de andra hundarna. Jag har börjat justera ner hennes matransoner i takt med att valparnas torrfoder ökas. Hon har tunnat ur en del naturligtvis men är ändå förhållandevis fräsch fortfarande.


 

 
Bilder på valparna
1 mars
34 dygn
På mornarna springer valparna för egen maskin ut i köket när de släpps ut ur sin natthage. Där smaskar de i sig torrfoder med god aptit. Sen är det lek och bus en stund innan det är dags för en tupplur. De varvar sina aktiviteter mellan att leka, äta och sova. Självklart med avbrott för kiss o bajs. De börjar bli ganska duktiga på att uppsöka tidningarna även om alla inte hinner fram i tid.
Guinness har börjat bestämma när valparna får dia henne, lugnt men bestämt säger hon åt dem att låta bli och de respekterar henne omedelbart. Jag trodde faktiskt inte att Guinness skulle ha en så självklar pondus. Hon är en väldigt bra mamma helt enkelt.
Vi 18-19 tiden på kvällen flyttar vi tillbaka valparna in i hagen. Guinness går in till dem för att ge en kvällsslurk innan vi går och lägger oss. Sen sover alla lugnt och tyst hela natten.

 

 
Bilder på valparna
26 feb
31 dygn
I lördags fick valparna komma ut i köket för första gången. Tämligen skräckslagna inför denna nya helt enormt stora värld som öppnade sig. Men precis som med tidigare kullar var de oerhört världsvana efter en stund och undersökte nyfiket allt nytt och spännande.
Under helgen har flera av de blivande valpägarna varit på besök för en första titt på de små. Vilken valp som hamnar var är inte klart förrän om några veckor när jag börjar få grepp om deras personlighet. Några tilltalsnamn börjar bli mer eller mindre klara. Hanarna kommer nog att kallas Cobber och Acke medan det på tiksidan är mer svävande. Vi tror att vår ska kallas Kiri och Stefan funderar på om inte Edda passar bäst. Från Värmland rapporteras att det lutar åt Lisa. Susanna och David förhandlar fortfarande...
 Förutom att det är trevligt med besök så är det också ett mycket nyttigt inslag i valparnas socialiseringsprocess. Ju fler människor de träffar desto bättre.
Guinness har så smått börjat sätta upp en del regler för valparna.
Regel 1: Rör inte mammas matskål!
Regel 2: Rör inte mammas leksaker!
Hon verkar vara en tydlig mamma för valparna accepterar reglerna utan att hon behöver ta i nämnvärt mycket.
Några regler kring diandet verkar inte vara i funktion ännu, men det kommer.

 

 
Bilder på valparna
23 feb
28 dygn
Fyra veckor gamla och hur gulliga som helst!
De är riktiga små hundar nu och utvecklas i rasande fart. De är igenom morrfasen och har övergått till att träna galopprundor i hagen och att leka med varandra. Igår tog sig Rumpan ur hagen så nu har vi höjt ingången. Lite besvärligare för Guinness men hon är ändå inte hos dem mer än hon absolut behöver. Eventuellt får de komma ut i köket imorgon och då används hagen bara på nätterna.
Ikväll har vi klippt klorna (för fjärde gången) och det gick galant.

 

 
Bilder på valparna
21 feb
26 dygn
I måndags hördes det helt plötsligt ett ljud som jag inte kände igen från valphagen. Det var något som rörde sig fortare än vad en drygt tre veckor gammal valp klarar av. Och minsann, var det inte helt plötsligt sju valpar i hagen. Den sjunde var mycket längre och dessutom strävhårig...Mycket riktigt, lilla taxen Valsa hade klängt in i hagen och var alldeles överlycklig att hitta så många nya lekkamrater "på ett bräde".  Konstigt nog låg Guinness helt lugnt kvar i sängen och lät Valsa hållas. Även de andra vuxna hundarna har varit inne och kikat på valparna, de visar dock mycket större respekt och begriper att de inte ska gå in i hagen.
De får tre mål mat om dagen från idag och nu serveras maten i gemensam skål, en s.k. puppybar. Det fungerar riktigt bra. Idag var det även dags för avmaskning nummer två och det är så oändligt mycket lättare när valparna kan äta fast föda, bara att blanda medlet i en klutt torrfoder och vips är hela dosen i valpmagen och nästan ingenting utanför.
Åsa och Stefan från Skåne har varit här och tittat på valparna och det är deras bilder jag använt denna gång. Tack för det!
 

 
Bilder på valparna
19 feb
24 dygn
Nu är de nästan proffs på att äta torrfoder. Nåja, de klarar alltså av att gegga runt en liten klick mosat torrfoder och även få i sig lite av det. Det gick alltså precis hur bra som helst att skippa köttfärsen och gå direkt på vanligt foder.
De har börjat få tänder kan man känna om man sätter in fingret i munnen på dem. De börjar även få lite kraft i käkarna så det där med fingret provar man bara en gång...
Motoriken utvecklas i raketfart, de kan till och med göra små krumsprång. De brottas en hel del med varandra och viftar mycket på sina små svansar. De har även utvecklat sin förmåga att använda olika slags ljud. I morse var det morrningar som skulle övas  vilket alla tränade ungefär samtidigt, det lät nästan som om det blivit dålig stämning i valphagen. Men det gick fort över för nästa övningspass var att undersöka ett par leksaker som dykt upp i hagen. Då blev alla goda och glada igen.
 

 
Bilder på valparna
15 feb
20 dygn
Valparna trivs i sin hage. Nu leker de med varandra under de korta stunder de är vakna. De är helt bedårande i sina ganska klumpiga rörelser. Då och då utstöts "skräckinjagande ljud" som dock inte är speciellt imponerande än så länge. Guinness håller valparna mätta och rena men för övrigt tycker hon att de kan klara sig själva. Igår fick hon gå med på långpromenad med de andra hundarna, hon njöt i fulla drag.
Imorgon blir valparna tre veckor och ska nog få prova lite fast föda. Med den här kullen tänkte jag strunta i köttfärsen och gå direkt på torrfoder.
Ni som läser dagboken får ge er till tåls några dagar innan nästa uppdatering kommer för i morgon eftermiddag åker vi bort och är inte hemma igen förrän söndag kväll. Kian och Peter ska vara valpvakter så småttingarna är i goda händer.
 

 
Bilder på valparna
13 feb
18 dygn
Tre av valparna förde ett himla liv tidigt i morse, de var hungriga. Guinness vägrade att gå in i valplådan utan låg helt iskallt kvar i bian. Vilt skrikande tog sig de tre matvraken upp på sargen och över lådkanten. De dråsade lyckligt ner i bian och belönades med en rejäl måltid. Sen var det strömhopp ut lådan så det vara bara att smälla upp hagen och plocka ner lådan. Det verkar ha utfallit till belåtenhet.
 

 
Bilder på valparna
12 feb
17 dygn
Nu börjar det hända grejer!
Alla har öppnat ögonen ordentligt och är uppe på benen även om det är vingligt. Man kan börja ana kontaktförsök mellan valparna, de börjar bli medvetna om varandras existens. När jag städar valplådan placerar jag mor och barn i biabädden utanför. Idag var det ett par stycken som vågade sig ur bian och vinglade ut på golvet, ganska skräckslagna. Man kan även se att Guinness har börjat uppmuntra dem att ta sig ur lådan genom att själv lägga sig utanför och nosa på valparna som då såklart försöker ta sig upp på sargen. De klarar det inte riktigt än men inom kort är det dags att ersätta valplådan med en hage så de får större rörelsemöjlighet. Idag plockade jag ner lådans tygtak eftersom de är "på väg ur lyan och ut i stora världen". Noterbart är att de fortfarande är väldigt tysta. Det tackar vi för så länge det nu varar.
 

 
Bilder på valparna
8 feb
13 dygn
Första avmaskningen avklarad, maken till bristande samarbetsvilja får man leta efter. Jag använder ett preparat, Welpan, som är vackert rosafärgat så man ser precis var det hamnar. Inte så mycket i valparna men desto mer utanför. Allt blev liksom rosa...En fördel med Welpan är att man kan överdosera ganska friskt så jag tror att valparna fått i sig det de behöver.
Valpars utveckling kan delas in i tre faser;
0-12 dagar, den nyfödda fasen
13-20 dagar, övergångsfasen
3-12 veckor, socialiseringsfasen
Nu går alltså valparna in i övergångsfasen vilket innebär att de förvandlas från "grönsaker" till hundvalpar. De blir allt stadigare på benen och har även börjat öppna ögonen. Om några dagar börjar de höra så smått. Då brukar de också inse att de har röst så det här är lugnet före stormen kan man säga.
 

 
Bilder på valparna
6 feb
11 dygn
Kontrollvägning visar att alla gott och väl har fördubblat sin vikt sedan de föddes. Mjölktillgången verkar vara fint anpassad till valparnas behov.
Guinness sköter sina småttingar exemplariskt utan att överdriva. Hon lämnar valplådan kortare stunder även på nätterna och lägger sig i biabädden utanför lådan istället. Ibland kommer hon upp i min säng en  stund. När jag öppnade grinden till valprummet för att släppa ut henne i morse, försökte lilla Valsa tränga sig in. Det skulle hon inte ha gjort! Guinness förvandlades till en tiger och jag tror att det blev glasklart för Valsa att hon inte får vara i valprummet.
Valparnas motorik utvecklas för var dag som går, de kan nu ta sig fram några steg på oerhört vingliga och ostadiga ben.
I morgon är det dags för den första avmaskningen, det brukar inte vara speciellt poppis...
 

 
Bilder på valparna
4 feb
9 dygn
Lite svårt att hitta på något att skriva faktiskt. När både tik och valpar mår så här bra är de första veckorna tämligen odramatiska. Peppar, peppar...
 

 
Bilder på valparna
2 feb
7 dygn
En vecka gamla. Dagens stora händelse var klippning av de sylvassa framklorna, det gick bra även om de inte är direkt samarbetsvilliga i den här åldern. Det är nödvändigt att klippa redan nu så att de inte gör Guinness illa när de mjölktrampar på hennes juver. Däremot låter jag bakklorna vara ytterligare en vecka. De har nytta av dem när de försöker kravla framåt. Valparna tar sig fram snabbare för var dag och ibland kan man se antydan till någon slags "raglande" gång när någon lyckas koordinera alla fyra benen samtidigt.
Guinness tycker att valparna kan klara sig själva korta stunder och söker de andra hundarnas sällskap. Och vårt förstås. Hon får följa med de andra ut på promenad och hon verkar njuta i fulla drag när hon galopperar runt i snön. Men sen är det bråttom in i valplådan igen.

 
Bilder på valparna
31 jan
5 dygn
Dagarna förlöper lugnt och stilla. Både Guinness och valparna mår utmärkt. De vita fläckar man kan se på valparna är tippex. Tikarna är märkta på Huvudet, Ryggen, Rumpan. En är omärkt och kallas Utan. Hanarna har sina märken på bogarna; Höger respektive Vänster. Det blir samtidigt valparnas arbetsnamn.
Guinness hämtar leksaker i köket och placerar i biabädden. Men hon verkar också tycka att valparna ska ha leksaker för helt plötsligt låg det en i valplådan. Kanske lite tidigt...
Valparna ökar stadigt och lugnt i vikt. Deras små klor växer som ogräs och snart är det dags för första kloklippningen.

 
Bilder på valparna
29 jan
3 dygn
Guinness mår bra och går in för sin mammaroll på ett mycket seriöst sätt. Det är rent och fint i valplådan och valparna är tysta. Att de är tysta innebär att de mår bra. Om småvalpar är gnälliga får de antingen för mycket eller för lite mat, är för varma eller för kalla, eller så är det något annat fel. Jag vägde dem igår och alla har gått upp precis lagom mycket i vikt. Mjölktillgången är bra men vi får vara lite försiktiga med Guinness utfodring så hon inte producerar för mycket mjölk. Småvalpar med diarré är ingen höjdare.
I morse lämnade Guinness valplådan en kort stund och kom ut i köket där hon svassade runt med en leksak i munnen. Den tog hon med sig och placerade i biabädden utanför valplådan. Kan vara bra att ha om man blir leksugen, kanske hon tänkte.


 
Bilder på valparna
27 jan
1 dygn
Precis som jag antog föddes valparna på småtimmarna den 26 januari. Försten ut var en tik som föddes vid tre-tiden och sist kom en hane vid sju på morgonen. Tyvärr var det en hane som inte överlevde valpningen, men så kan det bli ibland.
När allt var klart kunde vi räkna in fyra tikar och två hanar. Alla sex är svarta.
Det är alltid lika kul att ringa till dem som får möjligheten att köpa valp och lika trist att meddela dem som inte får det. Men det är ju onekligen skönt att redan nu veta att valparna kommer i riktigt goda händer. En av tikarna blir kvar här på kenneln.
Valparna äter och sover vilket är precis vad ett dygn gamla valpar brukar ägna sig åt. Jag ägnar mig åt att hålla koll på Guinness som faktiskt är lite sliten efter valpningen. Idag misstänkte jag att hon åkt på en juverinflammation men efter kontakt med kloka Sofia var det nog "bara" början till mjölkstockning och den är nu under kontroll.
Jörgen har lagt pannan i djupa veck för att hitta på namn. Det blir singelmaltar på B, igen. Klicka på namnen för att öva på uttalet!
Tikarna; Banff, Blackwood, Braeval och Brora. Hanarna; Benriach och Benromach.
Bilder på valparna
     
     
 

Copyright
Jörgen & Anita Norrblom

Design
Webbans Illustrationer 2005