Kennelns sjuttonde kull, efter Levenghyl Firestone och Thorsvi Glen Spey föddes den 8 september 2013.
Det blev två hanar och sex tikar, alla svarta.
Följ dom åtta valparna från födsel till leverans här i dagboken!
Kullen kommer att gå under benämningen "Glen3-kullen"
Klicka här om du vill läsa mer om kombinationen!

 

 

 
  4/12
 
Idag åkte sista valpen till sitt blivande hem. Vi har haft lilla Leia kvar några veckor extra under husses och mattes semester. Lite vemodigt var det när hon åkte, men samtidigt var Eva och Tomas desto gladare och då blir allt så mycket lättare. (Det syns på bilden att Leia börjar bli stor, ben överallt!)

 
Lycka till!

 

  29/11
 
Näst sista valpen åkte idag när Johanna och Katarina kom och hämtade Kane. Hans nya kompisar Alliz (Thorsvi Glenallachie) och Spike (Thorsvi Black Grouse) var förstås också med.

 
Lycka till!

 

  11/11
 
Ytterligare tre valpar flyttade i helgen som var.

Först på plan var Anders som tog med sig pigga lilla Gun hem till Härryda. Gun kommer att få dela sin husse med tervuerenhanen Paff.
Sen var det dags för Carl-Gustaf och Annika att åka hem till Linköping tillsammans med nya familjemedlemmen Zelda.


När mörkret fallit i söndags kom Lena, Nils-Otto och Emelie för att hämta lilla Singla. Hemresan blev inte så lång eftersom de bor söder om Uppsala.


Lycka till allihop!


 

  4/11
 
Valparna har börjat flytta till sina nya hem. Tre har åkt, ytterligare tre flyttar till helgen. De återstående två får vi njuta av till månadsskiftet nov/dec.

Familjen Lilja hängde på låset i söndags förmiddag. Tvåbeningarna Erik, Annika, Benjamin och Johanna var jätteglada över sin mysiga lilla Abigail. Labradordamerna Mackan (Mackmyra) och Laphroaig (Joy) var väl inte riktigt lika förtjusta.Mia och Micke kom i förmiddags och hämtade sin Ferrie. En pigg och glad liten dam som får sällskap av inte mindre än tre labradorer hemma på Unsta.


Hanvalpen Sookie flyttar hem till Siv och Bela i Upplands-Väsby där han får dela mattes och husses uppmärksamhet med flattarna Sigge och Mannis.


Lycka till allihop!


 

  2/11
55 dygn
Nu är de besiktigade och klara. Vi vet vem som är vem, gå gärna in på bilderna från 28/10, de är nu uppdaterade med namn.
Dagen har ägnats åt att färdigställa pärmar, avtal mm mm.
 

Bilder på valparna

  28/10
50 dygn
Sju veckor fyllda och de börjar kännas allt mer flygfärdiga. Den sista tiden valparna är kvar hos oss brukar jag kalla den "otillräckliga" tiden. Jag skulle vilja ge varje valp massor av enskild tid, men dygnet har helt enkelt inte tillräckligt många timmar. Möjligheterna till utomhusvistelse är naturligtvis begränsade vid den här tiden på året, men de får komma ut flera gånger per dag och då röjer de runt som bara den.
Speys tankar ur juvren en gång per dag, för övrigt är hon tämligen ointresserad av dem. De har börjat få träffa våra andra hundar istället och lärde sig snabbt att alla hundar inte är mamma.
Just nu håller jag på att lägga pusslet "vilken valp ska till vem", bitarna börjar falla på plats och pusslet kommer att vara klart senast onsdag.
På fredag är det dags för veterinärbesiktning, chippning och vaccination.
På söndag flyttar första valpen, åtta veckor går i en rasande fart! 

Bilder på valparna

  17/10
39 dygn
Valphagen är utbyggd eftersom det är en rejäl kull. De tillbringar ganska mycket tid där, men är även ute i köket flera timmar varje dag. Idag fick de komma ut i friska luften en stund och det var ju såklart hur spännande som helst. De är mycket sociala och utåtriktade och uppskattar alla människor som kommer på besök. Pappa Fires matte Inga-Lena var här i förrgår och tyckte  valparna var jättefina. Både hon och jag är såklart helt objektiva...
De är väldigt lika både utseendemässigt och till sättet och jag har svårt att hitta några skillnader på dem än så länge.Men de är ju fortfarande väldigt unga, bara 5,5 veckor gamla. 

Bilder på valparna

  10/10
32 dygn
Valparna tar ut svängarna mer och mer för var dag som går. Idag har de fått vara i köket några timmar vilket utföll till stor belåtenhet. Större utrymme för lek och bus än i hagen och dessutom en hel del nya ljud som kan vara bra för en valp att vänja sig vid. Men det får inte bli för många intryck för de små valphjärnorna så det är viktigt att de får massor av tid att sova ostörda i sin valphage.
De äter uppblött valpfoder fyra gånger per dag, aptiten är stor.
Gulliga som sjutton är de, men aj vad vassa tänderna börjar bli.... 

Bilder på valparna

  2/10
24 dygn
Nu händer det massor!
Valplådan har åkt ut och ersatts med den betydligt större Hagen. De drygt tre veckor gamla valparna är nu inne i den s.k. socialiseringsfasen. De håller på att lära sig allt om hur hundar kommunicerar med varandra och hur vi tvåbeningar fungerar. Än så länge går de bara i förskola, de övar sig bara på varandra och sin mamma när det gäller hundspråk. När det gäller oss tvåbeningar får de hålla till godo med mig och Jörgen, men snart är det dags för en strid ström av blivande valpköpare och andra som vill gulla med valpar.
De håller också på att lära sig äta fast föda som komplement till Speys mjölk. 

Bilder på valparna

  26/9
18 dygn
Ögonen är öppna sedan flera dygn och de är uppe och tultar på alla fyra benen. Utvecklingen går i rasande fart. Alla verkar må bra. Vi gjorde första avmaskningen för några dagar sedan, inget vidare var det allmänna omdömet. Klorna är klippta igen och det går snabbt och lätt.
De har börjat höra och provar sina små röster en del. Ibland till sin egen stora förvåning. Just nu utvecklas de från små halvfabrikat till riktiga hundar.
Speys mår också bra och pysslar om sina små precis lagom mycket. 

Bilder på valparna

  23/9
15 dygn
Lite info om valparnas förebilder i whiskyvärlden:
Glencadam - uttal - hemsida
Glendronach - uttal - hemsida
Glendullan - uttal - hemsida (har ingen egen hemsida) - egna bilder
Glenfarclas - uttal - hemsida
Glenglassaugh - uttal - hemsida
Glenlochy - uttal - hemsida (lades ner 1983 och byggdes om till bostäder) - egna bilder
Glenrothes - uttal - hemsida
Glenturret - uttal - hemsida (hemsidan ligger på Famous Grouse) - egna bilder 

  17/9
 9 dygn
Drygt en vecka gamla nu och mår hur bra som helst. De ökar stadigt i vikt, precis lagom mycket. Speys mår också bra och tar hand om sina små på ett utmärkt sätt. Hon håller dem mätta och rena men lämnar valplådan då och då för att syssla med annat.
Igår klippte jag deras framklor för första gången, otroligt vad snabbt de små klorna växer.

 

 

Bilder på valparna

  10/9
 2 dygn
Valparna föddes dagtid söndag den 8 september. Speys sökte svalka i hundhuset och passade på att föda första valpen, ena hanen, i en av skinnsofforna. Mor och son flyttades in i valplådan och där kom sex tikar i rask takt. Sen blev allt väldigt lugnt, Speys pysslade förnöjt med sina sju valpar på ett sätt som normalt visar att valpningen är avslutad. Jörgen bäddade rent i valplådan och satte sig att vänta på mig som var på väg hem från domaruppdrag i Värmland. Det hade då gått nästan tre timmar sen den sjunde valpen. Helt plötsligt kommer en valp till, hane nummer två. Pigg och stark och inte ett dugg bekymrad över sin något sena ankomst. Tio minuter senare kommer jag hem och kan bara konstatera att Jörgen och Speys fixat valpningen alldeles utmärkt.
Kullen kommer att gå under benämningen Glen3-kullen, och namnen är
Hanarna: Glenfarclas och Glenturret.
Tikarna: Glencadam, Glendronach, Glendullan, Glenglassaugh, Glenrothes och Glenlochy.
För den som är intresserad av fakta låg födelsevikterna i intervallet 390-450 gram. Första valpen kom 12:40 och den sista 18:20.

 

Bilder på valparna