28/12

 

Efter ett lugnt och skönt julfirande hade vi tänkt ägna flera dagar åt att jaga men istället blev det till att sitta hemma med varsin rejäl förkylning. Trist!
Några hundpromenader i det vackra vintervädret har det såklart blivit trots snorandet och idag fick jag med mig kameran.

 


Speys

 


Juli

 


Guinness

 

 



 

 


               

17/12

 

18 ekipage startade på årets upplaga av vårt Mock Trial, Gyllene Anden, som gick av stapeln på Lilla Träskaten.
Reglerna är A-provsliknande men vissa anpassningar har gjorts. Alla deltagande hundar får 2+2 apporter i grundomgången oavsett vad de hittar på. Därefter plockar domarna Jörgen och Peter bort de hundar som har någon slags anmärkning på sitt arbete. I år försvann halva startfältet efter grundomgången och det blev alltså 9 ekipage som gick vidare till nästa omgång i den betydligt tuffare terrängen på strandängarna. Markeringarna blev dessutom längre och mer diffusa. Här fick ekipagen verkligen bekänna färg, koncentrationen var på topp både hos hundar och förare. Domarna jämförde sina noteringar och stewarden kunde till slut annonsera  "the trial is over".
Korvgrillning och eftersnack vidtog i Valsas Lada innan domarna kungjorde sitt beslut.

Vinnare av Gyllene Anden 2014
SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene, Malva, med förare Sara

2 Thorsvi Glenburgie, Mocca, med förare Åsa, vinnare 2009-2010
3 Thorsvi Miltonduff, Skye, med förare Anne-Marie, vinnare 2012
4 Thorsvi Macduff, Carmen, med förare Sarita

Stort grattis!


Årets vinnare!

Foto: Sarita Winsevik



De blivande vinnarna Malva och Sara väntar på att få komma in i linjen.
Malva har tråkigt och passar på att busa runt lite.
Foto: Annika Lilja


Jörgen och en av våra duktiga funkisar, John, i samspråk vid samlingen.
Foto: Sarita Winsevik


Vårt värdpar på LIlla Träskaten, Jill och Peter, samt dagens steward.
Foto: Åsa Eckerrot


Gyllene Anden dömdes som vanligt av Peter och Jörgen.
Foto: Marina Gavelin


Två ekipage i taget hos vardera domare. Här är Anna/Kinni och Ellis/Extra inne i linjen hos Jörgen.
Foto: Sarita Winsevik


Thorsvi Lagavulin, Emil.
Foto: Sarita Winsevik


En av våra fantastiska funktionärer, Eva M, på språng.
Foto: Åsa Eckerrot

Det blev en härlig SOLIG dag!
Stort tack till Jill och Peter för att vi fick vara hos er. Dessutom sponsrade de med grillad korv efter genomförd tävling. Rydbergs såg till att det blev mer än senap och ketchup på korven.
Ett jättetack även till våra duktiga funkisar; skyttarna Helén och Dennis, kastarna John och Mille, dummybärarna Eva M och Eva G.
Insamlingen till "Apportera för livet" gav hela 3.300:- som nu är insatt på Cancerfondens konto. Det gjorde vi bra!
 


               

10/12

 

Några hälsoresultat har trillat in.
Thorsvi Glendullan och Thorsvi Glenlochy är bägge friröntgade.
Ytterligare en K9:a är ögonlyst utan anmärkning, denna gång Thorsvi Killyloch.
Härligt!

I år kommer vi för första gången att ta ut en startavgift på 100:- för Gyllene Anden.
Hundringen kommer oavkortat att gå till insamlingen "Apportera för livet" via Cancerfonden. Några av våra valpköpare som är förhindrade att vara med på GA har hört av sig för att kunna betala startavgift ändå.
Fint tänkt!


               

8/12

 

Helgen ägnades åt kullträffar. I lördags var det minstingarna dvs C2-kullen, Cynhinfa Hamik/Thorsvi St Magdalene. De är sju månader nu  och det ser riktigt trevligt ut.
I söndags hade vi sista träffen för Glen3-kullen, Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey, som hunnit bli femton månader. Duktiga unghundar, speciellt roligt att se att alla nu börjar få ut sin energi i rätt kanaler.  Bra jobbat alla mattar och hussar!

K9-kullens ägare är duktiga på att ögonlysa sina hundar, den senaste i raden är Thorsvi Kilchoman, Draff, som också är utan anmärkning. Det tackar vi för.

Planeringen inför söndagens begivenhet, Gyllene Anden, pågår för fullt.
Spännande, undrar vem som tar hem den i år?


  

        

1/12

 

Idag var en stor dag för Juli, Thorsvi Dailuaine. Hon fick både springa lös en stund och fick ett litet träningspass, det är första gången sen hon skar sönder tassen i mitten av oktober. Glädjen riktigt lyste om henne. Nu är vi på G!
 

Thorsvi Kildalton, Ozzy, är ögonlyst utan anmärkning. Tackar!


Provmeriter i all ära, men när hundarna gör nytta i praktiken blir uppfödarhjärtat extra varmt.
Thorsvi Drumguish, Saga,  har utvecklats till en mycket duktig spårhund som allt som oftast rings in för att göra eftersök tillsammans med matte Jenny. Denna gång var det ett vildsvin som teamet letade efter...

Att göra eftersök på gris är ju ingen lek, men Jenny kände sig trygg med de tre medföljande skyttarna.
Efter ett par timmars arbete hittades djuret. Citerar en av skyttarna i eftersökspatrullen:
"Stort tack till fin insats där Saga visade att hon funkar kanon när det blir skarpt läge. Många hundar ryggar tillbaka när de känner lukten av gris men hon tvekade inte."
 

Igår hade vi kullträff med Irish-kullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) som är nio månader nu. Ett härligt gäng, både hundar och ägare.

Vi började mycket pedagogiskt, utan hundar...



Fast det funkade riktigt bra även med hundar....
Det var alltså fotgående det handlade om.


Introduktion till linjetag blev det också. Här är det Rita tillsammans med sin Wiggo, Thorsvi Irish Yellow Spot,
som visar hur det ska gå till.




     

        

24/11

 

Den Thorsvihund som meriterat sig högst inom tävlingslydnaden är utan tvekan Thorsvi Ardmore.
Bästa resultat hittills är en tvåa i elitklass vilket uppnåddes i helgen. Nästa år är målet en eller annan etta.
Stort grattis till ett fint jobb Anita W och Acke!



Lilla Wilja, Thorsvi Clydesdale, har bott här några veckor medan matte Sara förkovrat sig i England.
I tisdags kom Sara och hämtade sin Wilja och berättade om jakter och träning tills jag blev helt grön av avund.
Härliga bilder har vi plågats med dessutom.
Nedan en fin bild på Ann-Maj med Wiljas snygge morbror Spencer, Thorsvi Speyside, under Englandssejouren.
Very british!



 

    

        

17/11

 

Duktiga lilla Kira, Thorsvi Irish Connemara, firade sin niomånaders dag med att bli godkänd i anlagsklass viltspår.
Stort grattis!

Vi tillbringade större delen av helgen på Sörmlands Hundskola där Glen3-kullen gjorde Fart2. Kul att se utvecklingen från Fart1 som vi gjorde för ett halvår sen. Glada pigga hundar som gillar att arbeta. En del allvar fanns i några av dem vilket visade sig när de utsattes för momentet Släden.


Men i de flesta situationer var de "ena glada skitar"


Förutom det rent praktiska testandet av hundarna blir det många värdefulla diskussioner om varför hundarna gör som de gör. Vilka egenskaper ligger bakom olika beteenden? Lika fascinerande varje gång, man blir aldrig fullärd.
Medan vi pratade om vikten av en konsekvent och genomtänkt hantering av hunden i vardagen passade Karinas nakenhund Åke på att smaka på Karinas födelsedagstårta. Bagarns barn är alltid värst!

 

Jag har städat på länksidan eftersom några länkar pekar på fel adress och en del leder till hemsidor som aldrig uppdateras. Har även lagt in en länk till Toves uppfödare Wijmas kennel

 

 

        

14/11

 

Igår morse var jag på ReDog i Västerås och röntgade Sookie, Thorsvi Glenturret (Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey). Idag på morgonen kunde jag läsa resultatet på SKKs Hunddata. Snabba ryck, minst sagt.
Till vår stora glädje var resultatet så bra det kan bli, A/ua. Härligt!

Thorsvi Kininvie, Kinni, är ögonlyst ua. Jag är mycket tacksam för att många av våra valpköpare ställer upp och ögonlyser sina hundar när de är ca tre år även om de inte ska gå i avel. Som uppfödare är det värdefullt med familjebilden. Tack!

Efter lite funderande hit och dit gällande datum och plats för Kennelträffen 2015 kan vi meddela att det är den 26-28 juni på Herrfallet som gäller. Boka in i kalendern!
 


        

5/11

 

Hos familjen Vanourek firar man Halloween rejält. Inget lämnas åt slumpen så självklart blev även Thorsvi Irish Tyrconnell, Morrison, stylad enligt konstens alla regler. Att matte Kristina har koll på hur en hund ser ut anatomiskt råder ingen tvivel om. Coolt!

Foto: Kristina Vanourek

I söndags var jag på kullträff hos kennel Wijmas med Tove. Fem av de åtta syskonen var på plats och vi körde ett litet nkl-upplägg med vilt och skott. Jag lekte domare och försökte samtidigt ge lite råd och tips. Det är en härlig kull där alla fina retrieveregenskaper är på plats. (Blackthorn Bion/Lisdrum Orchid of Copperbirch)
God lunch fick vi också, tack Mattias och Anna för en trevlig dag!

Här kommer Tove susande med en trut.
Foto: Kattis Ågren

Julis tass läker sakta men säkert, räknar med att jag kanske kan sätta igång henne igen om någon månad eller så. Tasskador tar en evinnerlig tid att läka. Vi var inne i en ganska intensiv träningsperiod när hon skadade sig och då känns det extra surt med avbrottet, men jag hoppas att hon vilar sig i form.
När Juli står still får jag ju å andra sidan mer tid över för Toves träning. På fredag ska Tove få följa med på sitt livs första andjakt, spännande!

Hundflocken har fått ett tillskott i form av ettårige Thorsvi Glenturret (Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey). En glad och trevlig hanhund med mycket motor. Han är absolut ingen problemhund, tvärtom mycket lydig tack vare sin förre ägares träning. Ska bli kul att jobba vidare med honom. Välkommen Sookie!

 


        

26/10

 

Thorsvi Ardmore, Acke, och matte Anita W åkte ända till Värmland och startade på WT i helgen. Fina 83 poäng blev det och nu blir det till att vässa dirigerbarheten inför öppenklass.
Dessutom hittade de ett hundvänligt boende i Karlstad. Men jag misstänker att ölen var till matte.



Julis ihopsydda tass hade en begynnande infektion i fredags så det blev till att att besöka veterinären. Bytt antibiotika och order om dagliga bandagebyten. Nåt stygn hade släppt och det är en del "kött" som ligger bart under bandaget. Antibiotikan funkar och det ser mycket bättre ut nu ikväll. Nytt besök hos veterinären imorgon.
Det kommer att ta tid innan Juli är igång igen tyvärr.

Jag har dömt ett par A-prov under hösten, bägge på fältfågel. Som domare gäller det att läsa hur de träffade fåglarna tecknar i skottet och självklart prioritera skadat vilt och då snabbt skicka den hund som står på tur. Som hundförare gäller det att snabbt få hunden till det aktuella området och hålla hunden där. Vilket inte är det lättaste, men en helt nödvändig kunskap i detta sammanhang.
Jag vet inte hur många gånger jag hört hundföraren säga "jag ser inte hunden". Det beror antagligen på att hunden inte är där den ska vara. Det brukar tyvärr sluta med att hunden får kallas in och får en nolla pga att den är ur hand. Eller out of control som vi anglofierade uttrycker det.
På ett av proven var Jörgen steward och fick ta sig an en lite ovanlig uppgift. Bra gjort eftersom han är litet rädd för den här typen av fyrbening.



Helgen har ägnats åt kullträffar, det har blivit mycket av den varan sista tiden. Vi hade tre kullar ganska tätt och nu gäller det att följa upp resultatet. Igår var det C2-kullen, Cynhifa Hamik/ Thorsvi St Magdalene, som hade sin andra träff. De är i det närmaste sex månader och det är dags att sätta igång på allvar med grundträningen. Mycket fotgående blir det...
För att pigga upp det hela lite fick de även prova på att spåra upp och apportera kanin vilket de gjorde som det vore den självklaraste sak i världen.
Idag var det Glen3-kullens tur, Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey, som är dryga året. De som är lite längre komna i utbildning och mognad gjorde diverse dirigeringsövningar medan de som är lite ungdomligt  "yra i mössan" jobbade med kontakt och fotgående. Det är viktigt att man inte forcerar sin unga hund bara för att hänga med på vad en del av kullsyskonen klarar. Lika viktigt att man inte låter bli att tänja lite på gränserna om man har en tidigt mogen hund. Individanpassad träning alltså.


Avslutningsvis vill Tove, Wijmas Lilla My, skicka en grattishälsning till sin pappa Blackthorn Bion som tillsammans med duktige husse Tomi Sarkkinen vann Retrievermästerskapet idag.
Vi instämmer såklart i hyllningarna!

Du och jag husse....
Foto: Mattias Wistrand

 



      

20/10

 

Känner att jag försummar hemsidan en hel del, skärpning!
Vi ligger inte på latsidan, tvärtom, aktiviteterna avlöser varandra. Domaruppdrag, kullträffar, jakter, egen hundträning mm.

Jörgen har varit ute med Valsa några svängar och takterna verkar sitta i trots att hon medicineras mot sin Cushing. Inget verkar stoppa den lilla envisa taxdamen. Bilden är tagen förra säsongen men hon ser likadan ut i år.

 


Vi har förmånen att apportera på några fasanjakter under säsongen, utöver andjakterna. Premiär förra veckan och jag hade med en oerhört olydig Speys som hade hur kul som helst. Bland annat var hon inne i själva drevet och gjorde en liten omorganisation. Jämfört med det var den lilla repan i ett av fördreven bara en viskning, men hon gjorde faktiskt en del nytta också.

 

Imorgon kommer Sara hit för att lämna sin lilla Wilja, Thorsvi Clydesdale, i min vård medan hon är i England några veckor och tränar Dimma och Malva. Lite avundsjuk är jag samtidigt som jag tycker att det är oerhört positivt när våra valpköpare är ute i stora världen och förkovrar sig.
Ingela har varit på Irland ett antal veckor, hennes äventyr har vi kunnat följa på FaceBook och där har jag snott bilden som Cathrine Johansson tagit på Lisa, Thorsvi Banff.

 

Just nu är jag ganska glad för att jag inte planerat någon träningsresa västerut. Tänk om jag haft allt packat och klart när hunden blir skadad. Juli skar sönder sin tass ganska illa för några dagar sen och blev ihopsydd på Strömsholm. Som sagt, ingen resa planerad men väl ett ganska kraftigt avbräck i hennes pågående jaktintroduktion samt missad avslutning på dirigeringskurs hos Helena Lindström. Så kan det bli!




Tove, Wijmas Lilla My, startade på sitt livs första WT igår. Vi hade turen att få komma med på FRK/Östras arrangemang på Lilla Träskaten. Runt 100 anmälda hundar vilket ställer höga krav på logistiken. FRK ska ha all heder av ett mycket välorganiserat WT där allt flöt på hur bra som helst.
Vi fick med oss mycket blygsamma 39 poäng, 20 + 19. Tre nollor alltså. En av nollorna bestod av att Tove hade lite bråttom iväg och då hjälper det inte att man spikar markeringen. De andra nollorna berodde på att hjärnan blev väldigt liten och benen oerhört snabba och då går det inte att hitta det man letar efter.
Trots den låga poängen är jag väldigt nöjd med Toves sätt att hantera dagen och ser framtiden an med stor tillförsikt.
 




      

12/10

 

Kennel Thorsvi fick sitt första A-provscertifikat idag!
Det var Sara och Malva, SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene, som stod för den bedriften. Att vara med i finalen som ett av tre ekipage och dessutom eyewipa de andra två på sista fågeln måste vara en helt underbar känsla.
Stort, stort GRATTIS!

Foto: Camilla Ährlund

Planen var att göra en uppdatering av allt som hänt sen sist, men vi väljer att fira certet istället!
   


      

1/10

 

Thorsvi Ardlair, Leia, gjorde sin första start i öppenklass igår. Det gick bra, väldigt bra till och med.
1Hp och domare Gunnar Petersson sammanfattade Leias arbete så här:
"En väl genomarbetad hund som genomför provet på ett förtjänstfullt sätt."
Stort grattis Lina och Leia!



 


      

30/9

 

Hänt sen senaste uppdateringen av hemsidan:

Thorsvi Dalwhinnie, Dolly, och Helén fick ihop inte mindre än 94 poäng i Nkl på Labradorklubbens WT i Norrtälje. Ekipaget kom på andra plats en ynka poäng efter vinnaren.
Thorsvi Knockando, Freja, fick fina 82 poäng med matte Maria vid spakarna.
Mycket bra jobbat tjejer!

Thorsvi Mannochmore försökte sig på att bli jaktchampion men nådde inte riktigt hela vägen. Enligt domaren saknades "de sista 2 procenten" på det praktiska jaktprovet. Linnea var trots detta mycket nöjd med sin hund.
På't igen bara, säger vi!

Kilkerran, Knockando och Dailuaine är ögonlysta utan anmärkning.

Thorsvi Loch Lomond och matte Mia har varit i farten ute i jaktmarkerna. Godkänd KKL A-prov och en trea i elitdebuten på B-prov är är verkligen värt ett stort och varmt grattis!

Halva Irish-kullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) har varit på Sörmlands Hundskola och genomgått Fart1, resterande tre testar vi den 11/10. Sociala och arbetsglada är de, ser riktigt lovande ut.

Thorsvi Irish Yellow Spot, Viggo, är mycket koncentrerad vid Hagen.
Foto: Mille Selander


I lördags hade jag SSRK/ungdom här på en vilthanteringsdag. Känns skönt att återväxten är tryggad!
Aktiviteten får åskådliggöras genom den här vackra bilden på Malin Wehingers stilige flathane.
Duktiga fotografen heter Malin Wijk




Igår gjorde Tove, Wijmas Lilla My, jaktprovsdebut på Ornöprovet.
Tove är bara 14 månader ung och i den åldern vet man aldrig vad som kan hända i provmiljön.
Hon hanterade dock det hela med stor fattning och dansade igenom provet på bästa tänkbara sätt.
Det känns väldigt bra att kunna "pricka av" nybörjarklassen. Tove är en riktig liten pärla!
Bilden har jag snott från SSRK/Östras hemsida.

Fr. v. Tina Örnjäger med Meadowlark Morton, jag och Tove, Johan Fröbel med Brufinn Buffalo.
Tre glada förstapristagare.


 


       

15/9

 

Att missa uppdateringar av fina resultat hör inte till vanligheterna, men nu har det hänt!
Johan och hans härlige Allan, Thorsvi Macallan, fick sin andra etta i ökl på provet i Halstavik i augusti.
Hatten och korken av för elitekipaget Johan och Allan!

 

Helgen har varit intensiv och rolig med "vårt" jaktprov på Brunnsholm/Enköping.
Under fredagens förberedelser kom ett härligt SMS från Eva att hon och Lakrits, Thorsvi Aberfeldy, blivit godkända i KKL och nu är berättigade att starta i elitklass på A-prov. Så kul!

 

På lördagsmorgonen innan jag åkte ut till Brunnsholm kollade jag SKKs Hunddata för femtioelfte gången.
Och där stod det, svart på grönt:

2014-09-09 Hvarsta Hund & Kattklinik ED ua (0)
2014-09-09 Hvarsta Hund & Kattklinik HD grad A

Röntgenresultat för vår lilla Tove, Wijmas Lilla My. Puh, vilken lättnad och glädje!
 

Provhelgen välsignades med underbart väder, nästan i varmaste laget. Det är inte så vanligt med flugor på vilten i september...
Vår funktionärsstab var som vanligt helt fantastisk och jobbade på med munter min. Ingen nämnd, ingen glömd.
Jo förresten. måste nämna vår fantastiska kökskommitté, Katarina Troedsson och Ellis Larsson, som fixade fantastiskt vällagade och goda luncher bägge dagarna. I år hade de dessutom kallat in förstärkning i form av Annika Lilja som bakat smaskigt fikabröd. Hon skulle ha blivit utnämnd till Stjärnbagare i "Hela Sverige bakar" hur lätt som helst!


Provets kommissarie, Kian Wingård, är inte bara bra på att hålla reda på papper. Hon kan grilla korv också!


Rutansvarige i nybörjarklass, Peter Wingård, kan lugnt ha händerna i byxfickorna.
Härligt väder och duktiga funkisar!
 

Thorsvi Kildalton, Ozzy, och matte Carina gjorde sitt livs första jaktprovsstart på Brunnsholm.
De fick med sig en förstaprisrosett hem!


Ozzys brorsa Troll, Thorsvi Kilkerran, gjorde debut i öppenklass på samma prov. Troll gjorde ett jättefint jobb tillsammans med duktiga matte Åsa men hans orutin tog ut sin rätt och de slutade på ett tredjepris. Nu ska Troll få mogna och vidareutbildas under hösten/vintern och sen ska ni få se på grejer till våren!
Troll gick i par med Thorsvi Aberfeldy och Eva. Lakrits gjorde många bra saker......och fick en tvåa.
Jag citerar Evas inlägg på FaceBook idag:
"Bytes!
5 något bedagade tvåor i öppen klass bytes mot en fräsch etta.
Any takers?"
Hon har inte fått nåt napp än...


När helgen närmade sig sitt slut och vi satt och väntade på att provrutorna skulle bli klara plingade det till i telefonen, Saga och Jenny var på viltspårprov i Nävkvarn. Av 30 startande ekipage var de ensamma om att få HP och Thorsvi Drumguish vann därmed hela provet med vandringspriser och allt.
Vilken avslutning på helgen!

 

 
     

8/9

 

C2-kullen, Cynhinfa Hamik/SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene, hade sin första valpträff i helgen. Sex av de sju valparna var på plats i härligt väder. Jag blev väldigt glad och nöjd över det jag fick se. Trevliga följsamma valpar med duktiga ägare som tar hand om sina telningar på bästa sätt. Vi passade på att testa valparnas apporteringsintresse både på dummy och några olika sorters vilt och kunde konstatera att alla är härligt spontana och självklara.
Bilder från träffen finns här!

Thorsvi Aberfeldy samlar just nu på tvåor i öppenklass. En till blev det på provet i Hofors. Ett bra pris javisst, men nu är det ettorna som hägrar för det duktiga ekipaget Eva och Lakrits. Har sagt det förut och säger det igen; ettorna kommer!


     

3/9

 

Thorsvi Strahisla, Chippen, har fått en fin tvåa i ökl tillsammans med matte Lollo.
"Som att ha ett atomkraftverk vid sidan", sa Lollo.
Som väl var blev det ingen total härdsmälta, Chippen fick både pokal och rosett med sig hem.

Foto: Lollo Gäärd

Vi har valp- och träningsträffar med jämna mellanrum för våra yngsta kullar. I helgen var det dags för Irish-kullen, Portlick Ralph x Thorsvi Blackwood på lördagen. De har hunnit bli dryga sex månader och är på väg att lämna valpstadiet och bli unghundar. En trevlig och stabil kull med härlig följsamhet och fint viltintresse.

Söndagen ägnades åt Glen3-gänget, Levenghyl Firestone x Thorsvi Glen Spey. De är i det närmaste ett år och ägarna jobbar mycket med ordning & reda just nu. Eftersom vädret var gynnsamt passade vattenarbete förträffligt. Kullen har en fin vattenpassion och alla är mycket duktiga simmare.
De fick också träna fotgående bakom skytt, vilket gick bra eftersom de inte har någon förväntan på vad skytten kan hitta på. Dvs vi har ännu inte kopplat ihop skott och kast. En gubbe som går runt och skjuter är inte speciellt intressant än så länge. Då är det inga som helst problem att följa sin förare fint vid sidan. Nu ska vi få ihop ekvationen att sakta öka retningarna utan att tappa följsamheten.

Foto: Annika Lilja


 

     

29/8

 

Marina och Fokus, Thorsvi Killyloch, startade på sitt livs första B-prov i Ludvika. En debut av högsta kvalitet och de kunde vända hemåt med ett fint förstapris. Grattis!

Thorsvi Black Bottle och matte Eva fick ett tredjepris i nkl på provet i Ektorp. Lilla Virvla jobbade på som tusan men virvlade runt lite för mycket med fåglarna i söket för att kunna få högre pris. Bättre lycka nästa gång!

Domaruppdraget i Ransjön var väldigt trevligt om än lite blött. En blöt helg vet ju de flesta vad det innebär, men i det här fallet handlade det om regn och översvämningar. Regnets härjningar i Värmland märkte jag av redan i Kristinehamn där E18 var avstängd. Väl uppe i provområdet var myrmarken oerhört blöt och tungjobbad, även för domaren som plaskade omkring som ett dagisbarn ömsom på fötterna ömsom på knä. Tur att jag har bra stövlar och regnkläder. Jag fick se många duktiga hundar och träffa många trevliga människor.
Stort tack till provledningen Ingela och Maria!

Lite egen träning har också hunnits med. Bland annat tillbringades ett dygn på trivsamma Kroksta Gård tillsammans med träningsgänget. Rekommenderas varmt!
På bilden är det Tove, Wijmas Lilla My, som försöker flyga över ån.

Foto: Åsa Eckerrot


Valpar har ofta mycket god aptit. Här är det lille Feint, Thorsvi Craigduff, som låter sig väl smaka.
Matte Helena var påpasslig med kameran och fick en rolig bild. Efter fotograferandet antar jag att hon drog ut valpen ur fodersäcken.

Foto: Helena Stenberg


När det gäller planerna för nästa valpkull har vi bestämt oss för att ha ett valpfritt 2015. Jag kommer att lägga tid på att träna och meritera Thorsvi Dailuaine och Wijmas Lilla My och hålla igång de äldre hundarna.
Nästa kull, den tjugonde, kommer förhoppningsvis att se dagens ljus under 2016 med Thorsvi Dailuaine som mamma.


 

     

20/8

 

Hemsidan har legat nere efter att ett av sommarens alla åskväder orsakade ett kabelbrott som Telia behövde tre veckor(!) på sig att laga. Känns lite konstigt att vare sig ha fast telefon eller Internet. Mobiltäckningen är tyvärr näst intill obefintlig här på Storsten så vi har varit lite "off".
Men nu är vi igång igen och det finns många glädjeämnen att rapportera.


På det härliga elitprovet i Alfta tog Thorsvi Mannochmore sin tredje och sista elitetta tillsammans med matte Linnea. Nu är det "bara" det praktiska jaktprovet som saknas för det hägrande championatet.
Den som fixar sin tredje etta blir tvungen att ta ett bad. Provledare Pelle Forslund gör en high-five till Linnea efter hennes simtur. Stort grattis!

 

Thorsvi Kininvie, Kinni, och matte Anna går från klarhet till klarhet. Det duktiga ekipaget gjorde två starter i öppenklass inom loppet av tre dagar med två ettor som resultat och är nu uppflyttade till elitklass.
I söndags var det dags för SSRKs ungdomsSM där ekipaget slutade på en total andraplats efter att ha vunnit öppenklassen på fina 91 poäng. Hatten av för Anna och Kinni!


Inte mindre än åtta Thorsviekipage kom till start på Paw of Sweden Cup som är ett tvådagars WT med totalt tio stationer. Bäst i Thorsvigänget blev Thorsvi Kilkerran, Troll, som tillsammans med Åsa gick till final i nybörjarklassen och slutade på en fin fjärdeplats.
Uppflyttningspoäng i nybörjarklass blev det för Thorsvi Ardmore, Acke, och matte Anita W. Bra jobbat!
Eva och Lakrits, Thorsvi Aberfeldy, gjorde också en fin prestation genom en femteplacering i öppenklass.
I elitklassen var det inte helt förvånande Sara och Malva, Thorsvi St Magdalene, som blev bästa Thorsviekipage på en nionde plats.
Jörgen startade Speys, Thorsvi Glen Spey, i elitklassen och fick poäng på samtliga stationer även om Speys verkar tycka att det här med dummies numera är lite överreklamerat.
Jag startade Juli i nybörjarklass men tyvärr drog vi på oss två nollor. På de övriga åtta stationerna jobbade Juli stabilt i spannet 17-20 poäng per station.


Väntan inför första stationen dag 2
Foto: Åsa Eckerrot


En hel del aktiviteter har vi hunnit med under de senaste veckorna. Jörgen har varit en sväng nere i Småland hos Bobo och fiskat kräftor. Jag och Tove har varit på kennelträff hos kennel Wijmas där vi, utöver trevlig samvaro, fick bra träning för sympatiske och duktige Tomi Sarkkinen som äger Toves pappa Blackthorn Bion och även har Toves bror Wijmas Mumin. Jag passade även på att vara med på vattenträning för Tomi vid ett par tillfällen. Juli ena gången och Tove den andra.

"Vårt" jaktprov på Brunnsholm/Enköping närmar sig. Igår var vi där och gjorde upplägget för öppenklass. Jörgen håller som bäst på att vidtala alla funktionärer. Kian är som vanligt kommissarie och hon och Peter gör upplägget för nybörjarklassen. Vår eminenta kökskommitté bestående av Ellis och Katarina planerar för att förse alla funkisar  med god lunch. Det är mycket jobb med att anordna jaktprov och nu har vi hållit på i arton år. Det börjar kännas som att det är dags för nya krafter att ta vid.

Ikväll är det dags för sjätte och sista vattenträningskvällen för våra valpköpare. En trevlig tradition där alla hjälps åt med träningen som bedrivs på olika nivåer. Allt från att man bara är med och minglar till ganska avancerade övningar på elitnivå. Nytt för i år är grillen som verkar ha blivit ett uppskattat inslag.

Foto: Åsa Eckerrot


Nu till helgen bär det av till Värmland där jag ska döma på dubbelprovet i Ransjön tillsammans med Kicki Pilenås.
Jörgen tar med sig några hundar och åker på andjakt istället.


 


   

30/7

 

Idag gjorde Thorsvi Kilkerran jaktprovsdebut. Åsa och Troll åkte hem från Dalarna med ett fint förstapris i bagaget. Grattis!


   

28/7

 

Hur mycket kan en människa svettas?, funderade jag under helgens dubbelprov uppe i Skellefteå. Dryga 30 grader hett. Trots mängder av vatten och Resorb blev det lite krampkänning i vaderna igår. Tur att man är jaktprovsdomare och inte fotbollspelare för då hade man väl legat och vrålat i söket...
Hundarna klarade sig relativt bra, provuppläggen var naturligtvis anpassade efter värmen så stora delar av arbetet var förlagt till vatten. Min domarkollega Bengt G och jag tillät självklart kyltäcken/blöta handdukar så fort hundarna var passiva och såklart var det fritt fram att ge hunden vatten så fort tillfälle gavs.
En stor eloge till mina tappra funktionärer som slet ont i hettan!

Ett par Thorsvihundar har kämpat i värmen i helgen. Thorsvi Aberfeldy fick en tvåa i ökl på Höglandsprovet. En tvåa är ju ett bra pris men Lakrits har redan några sen tidigare så nu siktar matte Eva på högsta valören. Det kommer, var så säker!
Linnea och Scott, Thorsvi Mannochmore, var enda kennelrepresentant på det norska WT:t Retriever Challenge. De startade i elitklass och fick poäng, varav några riktigt höga, på alla stationer som var tio till antalet. Bra jobbat!

Lilleman blev också stor!
Idag flyttade Tore, Thorsvi Caledonian hem till Lena med familj.


Lycka till med guldklimpen!


 

   

23/7

 

"Höstens" jaktprovssäsong är i full gång trots den minst sagt varma väderleken. Jag har hunnit starta Juli, Thorsvi Dailuaine, två gånger. Förra veckan i Örbyhus med ett mindre lyckat resultat och igår med ett mycket lyckat resultat i Stigtomta och vi kan nu lägga nybörjarklassen bakom oss. Skönt!
Juli kommer inte att starta i öppenklass i år. Nu ska jag lägga krutet på Tove, Wijmas Lilla My, och hoppas på att kunna starta henne i slutet av säsongen. Tove är ju bara året så det är ingen panik med jaktprovsstartandet, men jag gillar att sätta mål för träningen annars blir det inget gjort.

Dömde öppenklass i Stigtomta i måndags och hade hela fem ettor i ett mycket starkt startfält. Hur kul som helst, men väldigt varmt. Jag drack massor av vatten men kände mig ändå tämligen urlakad på kvällen.
Till helgen bär det av upp till Skellefteå för att döma öppen- och elitklass. Har kikat på väderprognosen och det ser ut som det ska bli ännu varmare. Jag bävar lite för det, är inte speciellt förtjust i temperaturer över 22 grader.


 

   

14/7

 

Fyra spårprov behövdes för att Jenny nu kan titulera sin Saga SEVCH Thorsvi Drumguish.
Först ett godkänt anlagsprov som följdes upp av tre snabba ettor i öppen, den tredje med HP som grädde på moset.
Stort grattis!

Foto: Linnea Carlström Bylén


WT i Långshyttan i lördags med tre Thorsvihundar i startfältet.
Anne-Marie och Skye, Miltonduff, 83 poäng i elitklass.
Marina och Fokus, Killyloch, 87 poäng i nybörjarklass
Maria och Freja, Knockando, 69 poäng i nybörjarklass
Hatten av och grattis till alla tre, men kanske mest till Maria och Freja som var ute på sitt livs första hundtävling alla kategorier!

Foto: Marina Gavelin

Helgen har gått i kullträffarnas tecken. I lördags var det dags för Irish-kullens (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) första träff. Lite enkla lydnadsövningar samt test av deras viltintresse stod på programmet. Trevliga valpar med duktiga förare!
På bilden är det Viggo, Thorsvi Irish Yellow Spot, som kommer susande med en kråka till matte Rita.

Foto: Mille Selander

Igår var det den 10 månader gamla Glen3-kullen (Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey) som ramlade in här på Storsten.
Dagen till ära var även pappa Fire på plats vilket var mycket uppskattat.
Efter diverse fotograferande och en del träning klämde vi ihop oss på verandan och åt en trevlig lunch där Inga-Lena berättade om hur valparnas berömde farfar Tasco Brimstone kom i hennes ägo.
Sammanfattningsvis en härlig helg!
På bilden sju av kullens åtta valpar med pappa Fire och mamma Speys i förgrunden.


Levenghyl Firestone

Foto: Johanna Troedsson

 


   

9/7

 

Kennelträffen 2014 på Herrfallet ägde rum i riktigt högsommarväder och stämningen var på topp.
Våra fantastiska instruktörer Kian och Peter, Bolly och Katarina samt Kicki bidrog i allra högsta grad till en mycket lyckad träff. Men mest av allt handlar det såklart om alla våra underbara valpköpare som gav järnet både på och utanför träningen. Det togs en hel del bilder som finns på FaceBook, men vi ska försöka få till en bildlänk här på hemsidan också.
Planeringen för träffen 2015 är redan påbörjad!


Glada och nöjda uppfödare
Foto: Sarita Winsevik


Lilla Louise hade helgens finaste T-shirt
Foto: Åsa Eckerrot


Foto: Åsa Eckerrot


Pimm's O'clock efter en varm träningsdag
Foto: Åsa Eckerrot


När Kennelträffen drog igång i fredags kom ett SMS från Jenny som tyvärr inte kunde vara med i år;
"Saga har just fått sin andra 1:a på ökl viltspår!"
Stort grattis Saga & Jenny!


Valpdagboken för C2-kullen är nu flyttad till "Tidigare kullar".
Fyra av valparna var med på Herrfallet och visade prov på stort tålamod och lättsamhet. Trevliga valpar!
Hanarna Wille och Tore (f.d. Calle) är kvar här till slutet av juli då de flyttar hem till sina ägare.
 


   

1/7

 

Hemma igen efter några härliga kursdagar i norr. Jag bodde hemma hos Sussan i Abisko medan själva tränandet gjordes på norska sidan om gränsen. Solen sken allt vad den orkade över oss och temperaturen höll sig runt perfekta 15-16 grader. Riktigt fina dagar på jobbet alltså.
Hos Sussan bor Thorsvi Irish Midleton, Gilla, som hunnit bli dryga fyra månader. Ett mycket trevligt återseende!


Bedövande vacker miljö.




De här pärluggleungarna bodde utanför Sussans köksfönster.
Pia Forss hade en bra kamera och tog den här fantastiska bilden där tre av de fyra ungarna kom med.

Nu laddar inför en av årets större begivenheter, Kennelträffen!
På fredag träffas vi på fina Herrfallet för att umgås och kursa hela helgen.
Ser fram emot det!




   

23/6

 

Efter åtta helger på raken hemifrån kändes det väldigt skönt att vara på hemmaplan hela Midsommarhelgen som traditionsenligt firades tillsammans med Kian och Peter här på Storsten.
Nu blir det ytterligare några dagar hemma innan jag flyger upp till Kiruna på torsdag för vidare transport till Abisko för tre dagars kursande med världens härligaste gäng norska och svenska tjejer.
På torsdag är det också dags för första valpen i C2-kullen att flytta, Jörgen ska för första gången sköta några av valpleveranserna innan jag är hemma igen på måndag. Det kommer att gå som en dans!

I Ludvikatrakten var det WT i söndags och några Thorsviekipage passade på att starta.
Thorsvi Ardmore kom tvåa i nybörjarklass på hela 92 poäng. Bra jobbat Anita & Acke!
På tredje plats i elitklass placerade sig Loch Lomond, Mondi, tillsammans med matte Mia. Det var ekipagets debut i klassen, och det blev ju verkligen en debut med mersmak.

Ovan nämnda Acke och Anita laddade upp inför WT:t genom att gå en helgkurs före Midsommar på Lilla Träskaten. B-provsträning på öppenklassnivå var temat och det var jag som var instruktör. Ett härligt gäng deltagare som deltog med liv och lust både i övningar och diskussioner. Kul och givande!
Maten som vanligt suverän, vad sägs om grillad gravlax? Bland det godaste jag ätit på länge. Tack Peter och Jill!

Acke och Anita igen, de har dessutom tävlat lydnad. Hur hinner de med? Ett tredjepris i elitklass är ju långt ifrån dåligt men om jag känner ekipaget rätt kommer det att bli betydligt högre priser i framtiden med lite mer träning.
Heja heja!

Precis när jag ska lägga ut uppdateringarna för den här gången kommer ett SMS:
" Hejsan! Saga fick en etta !! Tjohoo! Kram Jenny och Saga"
En etta i öppenklass viltspår för Thorsvi Drumguish alltså, stort grattis!






   

12/6

 

Unghundsderbyt som gick av stapel på vackra Humletorp några mil från värmländska Sunne blev ett fantastiskt bra och trevligt arrangemang som SSRK/Värmland skall ha all heder av.
Fem av "valparna" i D-kullen startade och gjorde verkligen sitt allra bästa. Vår egen Juli, Thorsvi Dailuaine, jobbade stabilt och fick 90 poäng. Det behövdes dock hela 95 poäng för att komma ifråga för final, så den fick vi njuta av från ringside.
Segrade i slutstriden gjorde Karin Rankloos härliga flattik Skattkammarens Isle of Islay, stort grattis!

Thorsvi Strathisla, Chippen, startade på WT hemma i Umeåtrakten. Klassvinst i öppenklass med fina 84 poäng blev resultatet. Grattis Lollo och Chippen!

Livet är ju en blandning av roliga och tråkiga händelser. Tyvärr har vår lilla drevdrottning Valsa drabbats av Cushings sjukdom vilket innebär att hennes binjurar producerar vansinniga mängder kortisol. Nu provar vi att medicinera henne vilket är både osäkert och ganska dyrt. Vi får helt enkelt se tiden an...





   

9/6

 

Agnethas fina Tindra, Thorsvi Caol Ila, har flyttat till hundhimlen idag. Hon var den sista av de fyra valparna i C-kullen som lämnade jordelivet.
En stor hundpersonlighet som hittat på massor av upptåg genom åren. Någon riktigt bra provhund blev hon aldrig då hon tyckte att trutar var ett högst olämpligt apporteringsobjekt. Som eftersökshund på and- och fasanjakter gjorde hon dock mycket stor nytta genom åren.
Våra allra varmaste tankar går till Agnetha och "grabbarna" Oskar och Lukas.




   

5/6

 

Thorsvi Single Malts lyckades med konststycket att gå vidare till final på Tullgarn om än med knapp marginal.
Under finaldagen gjorde de ett jättefint jobb, trots att hundarna var ganska trötta, och plockade in några placeringar. Runt 10:e plats av 48 startande lag är sannerligen inte fy skam.
Stort grattis till Ellis & Extra, Sara & Speys, Eva & Lakrits!

Thorsvi Drumguish har gått viltspår och klarat anlagsklassen. Grattis Jenny och Saga!

Luleåresan var väldigt trevlig. Tack Inger Westlund för stor gästfrihet!
Kursandet gick bra och speciellt söndagens A-povsträning bjöd på många glada skratt. Vilket härligt gäng!

Helgens resmål är Värmland där Unghundsderbyt går av stapeln. Fem av hundarna i D-kullen ska vara med.
Eva med Mrs, Linn med Nikko, Lena med Karo, Helén med Dolly och jag med Juli.
Som vanligt massor av hundar till start, ca 150 stycken.
Vi satser stenhårt på att ha en trevlig dag både för hundarna och oss själva. En och annan poäng är såklart också kul att få med sig.




   

28/5

 

Alltid lika trevligt att dela ut några Grattis!
På GRKs WT förra helgen debuterade Helén och hennes Dolly, Thorsvi Dalwhinnie, med bravur och fick ihop 83 poäng. Ännu högre poäng, 86, fick Marina med sin fine Fokus som heter Thorsvi Killyloch i stamtavlan.
Micke fick låna Mondi, Thorsvi Loch Lomond, av Mia och placerade sig på tredje plats i öppenklass.
Det var ytterligare fyra Thorsviekipage med och alla gjorde sitt bästa även om man inte nådde de där riktigt höga poängen.

Nu i helgen, med start imorgon, går Game Fair av stapeln på Tullgarn. Där har man bland annat ett lag-WT med hela 48 anmälda lag. Tre hundar i varje lag. Sju Thorsviekipage finns på startlinjen och vi håller tummarna för att alla får en härlig dag.

Våren innebär en hel del helgjobb för min del och den här våren är inget undantag.
Föregående helg tillbringades i Östergötland där jag hade en kurs i FRKs regi. Mycket välordnat arrangemang med supertrevliga deltagare.!
Jag bodde hemma hos Maria och Tibor vars gästfrihet var helt fantastisk. När jag skulle åka hem på söndagen blev det i en nytvättad bil som Tibor hade förbarmat sig över när Maria och jag var iväg och kursade. Stort tack!

På fredag flyger jag till Luleå där det ska bli både B- och A-provsträning lördag-söndag. Man får se mycket av Sverige i min bransch. För att inte tala om alla trevliga människor och hundar man möter.


 


   

19/5

 

Dagens stora grattis går till Eva L som tillsammans med sin Thorsvi Black Bottle  gjorde en finfin start i apellklass där poängen ledde hela vägen fram till uppflyttning. Lägre klass nästa alltså!

Helgen tillbringades hos Karina och Håkan på Sörmlands Hundskola där Glen3-kullen (Fire/Speys) gjorde Fart1.
Alltid lika intressant och givande både för mig som uppfödare och för den enskilde hundägaren som får med sig värdefulla tips och råd. Alla åtta "valparna" blev testade och jag vill passa på att tacka våra fina valpköpare som ställer upp!
Passade även på att testa Tove, Wijmas Lilla My, som visade att hon har alla egenskaper precis där de ska vara. Känns väldigt bra inför den fortsatta utbildningen.
Jag hade med mig kameran och när jag får lite tid över kanske det dyker upp några bilder här på hemsidan.
Tillsvidare får ni nöja er med en bild på Karina med sitt nyförvärv Naken-Åke.


 


 

   

12/5

 

Stort grattis till Helena och guldhunden Draff, Thorsvi Kilchoman, som fixade sin nybörjaretta i helgen!


Helena och Draff tillsammans med träningskompisen Cecilia som också fixade en etta.

Jag dömde B-prov både fredag och lördag. Först Nyköpingsprovet och därefter Råby. Provplatserna ligger nära varandra och provledningarna brukar dela på en domare även om det är två olika prov.
Nybörjarklass bägge dagarna med raka enkla provupplägg utan krusiduller. Många duktiga hundar, en del nådde hela vägen till den åtråvärda ettan medan ganska många var "nästan där" och fick med sig en tvåa hem.
Tack Ingela, Eva, Marie och Jonas för ett par jättetrevliga dagar!
 

 

   

6/5

 

Tillbringade en stor del av helgen på Kungsbyns marker utanför Västerås där jag dömde B-prov.
Nybörjarklass på lördagen och öppen på söndagen. Härliga marker och bra provupplägg, dessutom väldigt bra klass på de startande hundarna bägge dagarna. Trevligt väder även om nordanvinden tidvis blev lite kall på söndagen.
En av dem som fick en etta under domarens kritiska öga var Thorsvi Littlemill, Millie, som tillsammans med husse Göran gjorde ett utmärkt jobb i nybörjarklass. Grattis!

Foto: Grete Lindell


Passar också på att lägga in en stämningsfull bild på Ann-Maj och Spencer som fick sin nkl-etta i Veckholm.

Foto: Åsa Eckerrot

Några Thorsviekipage startade på Eukanuba Cup som är ett WT på elitnivå.
Det rapporteras om knepiga och mycket utslagsgivande stationer precis som det ska vara på den här nivån.
Bästa Thorsvihund blev Glenallachie, Alliz, som tillsammans med matte Katarina knåpade ihop 66 poäng, bra kämpat tycker vi!

Juli, Thorsvi Dailuaine, började löpa dagen efter jaktprovet i Veckholm så nu får vi vänta till höstsäsongen innan vi startar igen. Nu är det inte så långt dit som det låter eftersom höstens jaktprov börjar i mitten på juli.

 

   

2/5

 

Thorsvi Speyside, Spencer, fick till det ordentligt på LRK/Östras nkl-prov i Veckholm igår.
1Hp blev priset. Stort grattis till Spencer och matte Ann-Maj!

Vår egen Thorsvi Dailuaine, Juli, gjorde sin B-provsdebut på ovanstående prov. Synd att det inte fanns en pellejönsklass hon kunde ha startat i. Det hade passat bättre. En nolla blev resultatet, men vi gör ett nytt försök redan på tisdag i Södertälje.
Bara att bryta ihop och komma igen som det heter. Fast Juli verkade helnöjd med dagen och är lika glad som vanligt och skönt är väl det.

SSRK/Bergslagen hade sitt klubbmästerskap igår och fine Fokus, Thorsvi KIllyloch, vann nybörjarklassen tillsammans med matte Marina. Grattis till det!

Igår kväll kom de!
Malvas valpar, som hon födde fram fort och lätt med början klockan nio på kvällen.
Klart precis före midnatt och då låg det sju svarta valpar i lådan fördelat på fyra hanar och tre tikar.
Bilder och dagbok kommer efter helgen som ska ägnas åt domaruppdrag i Västerås.

 

   

29/4

 

Resan västerut gick bra. Trevliga kursdagar i strålande väder med mycket motiverade och intresserade deltagare.
Några riktigt bra dagar på jobbet alltså.

På B-provet i Tystberga startade fyra av jyckarna i vår M-kull. Bäst gick det för Mackmyra som tillsammans med matte Annika nådde hela vägen till den åtråvärda ettan. Ekipaget är nu klara för elitklass. Stort grattis!


I helgen var det även WT i Fjällnora där några Thorsviekipage fanns på plats.
Unge herr Ozzie, Thorsvi Kildalton, fick ihop fina 84 poäng vilket är tredje gången ekipaget landar en bra bit över 75 poäng och är därmed uppflyttade till öppen klass. Ozzies mamma Mocca, Glenburgie fick också komma ut och lufta sig. Det gjorde hon med den äran och fick ihop 86 poäng, fast nu handlade det om elitklass.
Linn kastade sig ut i hetluften igen med sitt krutpaket Nikko, Thorsvi Dalmore, och förbättrade sin poäng med 475% jämfört med starten på Lidingö. Heja heja!

Igår flyttade lille Valter, Thorsvi Irish Bushmill, hem till sin egen familj. Det var sista valpen iväg och han fann sig omedelbart väl tillrätta hemma hos familjen Reuterling.
Kullen återfinns nu under knappen "Tidigare kullar" där även dagboken finns kvar.

Mamma Henrika med döttrarna Tora och Vera. Pappa Johan var bortrest vid hämtningen.
Lycka till med härlige Valter!

Malvas valpar har inte kommit ännu men det verkar närma sig. Hon är på dygn 60 idag och ser ut som en spärrballong. Bild finns på Valpsidan.

 

   

23/4

 

Vi lägger en härlig påskhelg bakom oss och återgår till vardagen.
En av valparna i Kiwi/Ralph-kullen är kvar till på måndag. En härlig liten hane som ska kallas Valter.
Hans syster Gilla är på väg hem tillsammans med matte Sussan. Igår körde de etappen Enköping-Umeå och idag tar de sig resten av resan upp till Abisko. Allt rapporteras gå alldeles utmärkt trots många timmar i bil och övernattning i stugby. Ska bli intressant att höra vad Gilla tycker om snön som fortfarande är kvar i stora mängder däruppe. Gilla eller ogilla?
Från de redan levererade valparnas ägare kommer enbart positiva rapporter. Det verkar vara trygga och välbalanserade valpar.

På påskdagens kväll hämtade jag Sarita på Arlanda för vidare transport hit till Storsten. Jättespännande att höra om hennes härliga resa i Japan. Sarita reste hem till Norge igår morse tillsammans med Carmen och Petra, inte utan att det blev lite tomt efter hundarna som bott här en hel månad.

Kennelträningen på annandagen avlöpte på ett bra sätt i helt underbart väder. Lilla Träskaten är helt perfekt, väldigt mycket beroende på det fantastiska värdparet Jill och Peter Raneryd.
Tack alla ni som kom!


Imorgon, torsdag, åker jag västerut. Närmare bestämt till Lerum där jag ska ha en träningsdag för en privatgrupp på fredag. Helgen kommer att tillbringas en bit från Alingsås där det blir internatkurs för en grupp i goldenklubbens regi. På söndag eftermiddag/kväll kör jag hem och inväntar Malvas valpning som kan starta när som helst under veckan. Alltid lika spännande!




  
  

14/4

 

Ett megagrattis till Sara Wallgren och hennes Thorsvi Kintyre, Dimma, som fick fantastiska 100 poäng i öppenklassen på SSRK/Östras WT på Lidingö. Såklart vann de klassen.
Dimmas bröder Kildalton och Kilkerran gjorde också fina jobb och fick 86 respektive 84 poäng. Grabbarna håller sig än så länge i nybörjarklass.
Jörgen startade vår egen Thorsvi Dailuaine i nybörjarklass, det var Julis första start på WT och att då få ihop 87 poäng är med beröm väl godkänt.
I elitklass var det Thorsvi Glenlossie, Extra, som lyckades bäst i Thorsvigänget med 73 poäng och en fjärdeplats.
Höga poäng är härligt men ibland finns det annat som är värt precis lika mycket. Linn startade sin Nikko, Dalmore, i nybörjarklass och fick 8 poäng vilket är en tämligen usel poängsumma. Men det viktiga är att Linn nu har påbörjat ett nytt kapitel i boken "Mitt hundliv" genom att våga sig ut och tävla. Linn och Nikko är ett ekipage vi kommer att få se mer av framöver, var så säkra!

Jag höll mig på hemmaplan under helgen tillsammans med mitt "Nordiska Tollargäng" som var här och tränade. Gruppen består av ekipage från Sverige, Norge och Finland. I lite olika konstellationer och på olika platser i Norden har vi träffats under flera år. Kul att träffas igen!

Kul att det är så många som kommer på Påskträningen på Annandagen!
Vi lär nog få hjälpas åt på något fiffigt sätt.


  
  

11/4

 

Nu har Malva, Thorsvi St Magdalene, flyttat hit för att få sin väntade kull om cirka tre veckor.
Hon klev in i flocken med stor självklarhet, väl medveten om sin status som varande dräktig.
Samtidigt som Sara lämnade Malva tog hon med sig Speys som behöver lite träning och dessutom ska få komma ut och tävla lite tillsammans med Sara.
Just nu består hundflocken på Storsten av nio individer varav bara fem är våra egna. Saritas hundar Carmen och Petra är kvar till och med påskhelgen då Sarita kommer hem från sitt Japanäventyr. Kiwi som är mamma till Irish-kullen åker hem till Agnetha före påsk när valparna blivit lite drygt åtta veckor.
Som sagt Malva inflyttad och Speys utflyttad.
Det är inte utan att man ibland tittar lite förvirrat på någon av dem och tänker "och vem är du då lilla vän?"




    

6/4

 

Tredje träffen för Glen3-kullen (Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey) i riktigt behagligt vårväder. Sju av de åtta valparna kom och inalles var vi sexton tvåbeningar. Jättekul att så många ville komma även om det blir lite trång vid fikabordet. Finns det hjärterum....osv.
Hundarna fick leta efter kråkor och pröva på linjetag. Mamma Speys fick visa hur det ska se ut när en tränad hund jobbar.
Tack alla för att ni kom!

Idag säger vi grattis till Guinness, SJ(j)CH Searover Willing Guinness, som fyller elva år!
Hon är mamma till fyra av våra kullar, och har även hunnit bli mormor några gånger.

Grattis Guinness!


  
  

31/3

 

Sov gott lilla Caffrey...nu slipper du ha ont.


  
  

27/3

 

Just nu upplever vi en känslomässig berg- och dalbana i vårt hundliv.

Igår fick Thorsvi Glenmorangie, Maggie, somna in blott sex år gammal.
Anledningen var en illasittande tumör som opererats vid ett tidigare tillfälle med jobbig konvalescens.
Tyvärr kom tumören tillbaka och det enda riktiga beslutet var att låta Maggie slippa ifrån eländet.
Våra allra varmaste tankar går till Jennie och Micke.

 Vår egen lilla Caffrey har haft ont i sitt bakställ en tid vilket visat sig bero på väldigt dåliga höftleder. Det finns tyvärr inga som helst förutsättningar för ett värdigt liv. Hon kommer därför att få somna in om några dagar.

När allt känns som tyngst kommer glädjebeskedet att Malva är dräktig! Vi ser med stor glädje fram emot hennes och Kimmis kull som kommer att se dagens ljus i början av maj.

Liv kommer och liv går...


  
  

10/3

 

Igår kom tre av valparna i kullen efter Thorsvi Mannochmore, Scott, på besök. Även kullens mamma Lady-Love kallad Lava var med. Kullen kallas Vulkankullen med anspelning på mammas namn.
De är i det närmaste åtta månader så vi pratade lite om grundträning och njöt av de duktiga hundarna i underbart vårväder. Jättekul att ni tog er tid att komma hit!
 

Fr v: Keyla, Elliot, mamma Lava, Milton, pappa Scott, farmor Guinness
(möjligen har jag blandat ihop hanarna Elliot och Milton)


Thorsvi Mannochmore, Scott med sin mamma SJ(j)CH Searover Willing Guinness

Bilder från Glen3-kullens träff i lördags finns här!



  
  

8/3

 

Valpträff nummer två för Glen3-kullen, Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Speys, på sexmånadersdagen.
Nu jobbar vi med fotgående, sitta stilla och närsök. De fick även testa att följa ett släpspår av and och apportera densamma. Okomplicerade i sin apportering vilket är väldigt trevligt.
Solen sken och det kändes verkligen som att våren är här.
Sen blev det ytterligare ett par timmars pratande inomhus innan vi skiljdes åt för denna gång.
Bilder finns här!
Tack för att ni kom!



  
  

3/3

 

Det är mycket som handlar om valpar just nu. Kiwis valpar med Ralph har hunnit bli två veckor, rapporter om dem finns i Valpdagboken. En av hanarna är inte tingad ännu.

I fredags åkte jag och Sara till Stenungsund för att para SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene, Malva, med Cynhinfa Hamik. Både resan och parandet gick jättebra. Tre enkla och helt okomplicerade parningar blev det och Sara och jag kunden vända hemåt igen igår. Nu håller vi tummarna för att fina Malva blir dräktig. Mer om kullen hittar du på sidan Valpar.


Malva och Kimmi, tyvärr var inte ljuset det bästa när bilden togs.


  
  

17/2

 

Kiwis valpar har kommit, den första föddes 02:50 igår. Det blev fyra hanar och två tikar.
Allt gick enligt plan och både Kiwi och valparna mår bra. Följ gärna kullen i Valpdagboken!

Kiwis dotter Virvla, Thorsvi Black Bottle, har varit i Norge tillsammans med sin matte Eva och visat framtassarna.
Godkänt resultat på B-lavin, stort grattis!
Jättekul när våra jaktavlade hundar även kan användas i samhällsnyttig verksamhet.




  
  

15/2

 

Sara hörde just av sig och berättade att Malva började löpa idag vilket innebär att det troligen blir parning med Cynhinfa Hamik mot slutet av vecka 9. Spännande!

Kiwis valpar verkar vara i antågande. Hennes temp är låg och aptiten lika med noll. Hon har bäddat lite i valplådan. Ännu mera spännande!




  
  

6/2

 

I morse kom sista röntgenresultatet för D-kullen, Tar/Speys. Thorsvi Dufftown, Mrs, har höfter grad A och ua på armbågarna. Dessutom ögonlystes hon ua. Härligt!


  
  

1/2

 

Första februari är inget kul datum om man heter Valsa. Nu väntar ett antal månader i koppel innan det blir jaktdags igen i oktober. Det har varit en riktigt bra jaktsäsong för Valsa med många fina drev. Ett djur skjutet för henne dessutom. Husse vässade också formen och lyckades skjuta en fin bock i grevens tid igår. Dock inte för Valsa, men väl för jaktlagets hantax Sigge.
Valsa har som sagt haft många fina drev i år, förutom att hon är duktig i största allmänhet så har vädret och framförallt bristen på snö gjort att hon och husse varit ute ganska ofta. Drevjakt är väldigt mycket "learning by doing". Vid sju års ålder vet Valsa verkligen hur en slipsten ska dras och kan prestera fina drev även under vanskliga förhållanden. En liten klippa helt enkelt!

Även om det är är långt till juli månad vill vi ha in intresseanmälan till Kennelträffen nu under februari!


  
  

25/1

 

Ytterligare ett röntgenresultat för D-kullen (Tar/Speys), Thorsvi Deanston har höfter grad B och armbågar ua.
Thorsvi Kintyre (Kimmi/Mocca) är ögonlyst ua.
Alltid lika skönt när hälsoresultaten går åt rätt håll!

Vår kamera sa upp sig för ett tag sen efter lång och trogen tjänst. Nu är en efterföljare införskaffad och jag passade på att ta huvudbilder på Caffrey och Tove till sidan Våra hundar. Passar även på att lägga ut dem här i lite större format.


Searover Bass Q'Caffrey, 10 månader



Wijmas Lilla My "Tove", 6 månader


 
  

23/1

 

Röntgenresultat för Thorsvi Dalwhinnie (Tar/Speys) höfter grad A och armbågar ua.
Så skönt!

Nu finns det mer information om den planerade kullen mellan Cynhinfa Hamik och Thorsvi St Magdalene.
Se under valpar!

Härliga, busiga Malva!
Foto: Åsa Eckerrot


Till våra valpköpare; lördag den 12/4 ordnar Skyes matte Anne-Marie Berger ett privat WT i Västeråstrakten med anledning av M-kullen 5-årsdag. Ett bra genrep inför Östras WT på Lidingö dagen efter!
Mer info hittar du på Thorsvi Fan Club eller genom att maila Anne-Marie.


 
  

21/1

 

Alla bitar föll på plats till slut och nu är det klart att det blir ytterligare en kull i vår.
Se mer under valpar!
 


 
  

16/1

 

Jodå, ultraljudet visade att Kiwi är dräktig. Så nu är det bara att vänta till valpningen vecka 8.
Magen verkar dock inte innehålla nåt fotbollslag utan snarare en kull i samma storleksordning som förra gången.
Kiwi klev in i vår hundflock på sitt lugna och avslappnade sätt och fann sig omedelbart tillrätta. Normalt sett bor hon ju hos sin matte Agnetha som är bussig nog att låta Kiwi flytta in här redan nu.

Fina lilla Kiwi!
Foto: Agnetha Grankvist


 
  

13/1

 

Igår var det dags för Glen3-kullens första träff. De åtta valparna efter Levenghyl Firestone och Thorsvi Glen Spey har hunnit bli fyra månader och det tycker vi är en lämplig ålder för att starta upp serien av valpträffar. Vi har planerat in tolv träffar för kullen och kommer att träffas regelbundet ända fram till december. På premiärträffen kom sju av de åtta valparna och hade hela sjutton tvåbeningar i släptåg. Kung Bore hade ju precis bestämt sig för att starta upp sin verksamhet så vi var inte utomhus längre än absolut nödvändigt. Inkallning, kontakt och början till att gå fint vid sidan hann vi med samt även kolla valparnas intresse för apportering. Efter det kändes det skönt att komma in i värmen och inta en sopplunch. Till kaffet blev det mycket prat om hantering av valparna och vikten av att lägga grunden rätt. Även om den här kullen känns väldigt välbalanserad och relativt cool gäller det att jobba med av-knappen i alla lägen innan man trycker på gasen.
Det ska bli väldigt kul att följa det här gänget under året, stort tack för att ni kom!

I slutet av denna vecka ska vi ultraljuda Kiwi, Thorsvi Blackwood, för att kolla om hon är dräktig. Alltid lika spännande!
 


 
  

4/1

 

2014 ligger framför oss som ett oskrivet blad, det är en skön känsla tycker jag.
Just nu är det Valsa som är mest aktiv av våra hundar, den gröna vintern är idealisk för en tax. Jörgen och Valsa har jagat var och varannan dag under den långa julledigheten. Vi hoppas att snön håller sig borta hela januari innan Valsas säsong är slut för den här gången.
Vi har ett par fasanjakter kvar under januari men sen är jaktsäsongen 13/14 slut även för labradorernas del.
Träningsmässigt har jag som vanligt ambitiösa planer, sen får man se vad det blir. Juli ska starta i nkl under våren och på unghundsderbyt i Värmland i juni. De yngre förmågorna Caffrey och Tove ska grundtränas rejält under våren och förhoppningsvis komma till start i nkl under sensommaren/hösten. Eventuellt kanske någon av dem kan vara med på U-derbyt tillsammans med Juli. De lite äldre damerna Guinness, Speys och Carron ska också hållas igång inför höstens jakter.
På valpfronten hoppas vi på att Kiwi blir dräktig och får sina valpar i mitten av februari. Nästa planerade parning blir troligen inte förrän vintern 14/15 och då blir det Juli som paras. Eventuellt kommer vi att låna in en Thorsvi-tik för ytterligare en kull under 2014, men de planerna är tämligen lösa.
Som vanligt kommer vi att lägga ner en hel del tid på aktiviteter för våra valpköpare. Glen3-kullen har sin första träff om någon vecka och ska ha totalt tolv träffar under året. Det blir träning för alla vuxna hundar Annandag Påsk och sen kommer den stora Kennelträffen 4-6/7 på Herrfallet med samma instruktörer som förra året. Under augusti ska vi försöka anordna några vattenträningskvällar på Wij. Årsavslutning i form av Gyllene Anden 14:e december.
Ett antal domaruppdrag är bokade, sju B-prov närmare bestämt. Några A-prov kommer säkerligen också att ramla in i kalendern.
Så värst oskrivet är nog inte 2014 trots allt...
 


 
  

     
     
    Senaste Nytt från 2013
    Senaste Nytt från 2012
    Senaste Nytt från 2011
    Senaste Nytt från 2010
  Aktuellt från 2009 Skvaller från 2009
  Aktuellt från 2008 Skvaller från 2008
  Aktuellt från 2007 Skvaller från 2007
  Aktuellt från 2006 Skvaller från 2006
  Aktuellt från 2005

Skvaller från 2005

  Aktuellt från 2004  
  Aktuellt från 2003  
  Aktuellt från 2002  
  Aktuellt från 2001  
  Aktuellt från 2000