26/7

En klart lysande stjärna tändes på hundhimlen för några dagar sedan då FTW Thorsvi Speyside, Spencer, gick över regnbågsbron. 
Våra allra varmaste tankar går till matte Ann-Maj och husse Peter.

Foto: Björn Lofterud
Ann-Maj och Spencer vann ett Novice Field Trial i England 2016 och blev även Gun's Choice.

       
  
   
         

18/7

Plötsligt händer det...hemsidan blir uppdaterad!
Det har ju såklart hunnit hända massor sen senaste uppdateringen och om det är så att jag glömt någon ber jag om ursäkt i förväg. Den som är intresserad av lite snabbare uppdateringar uppmanas besöka gruppen Thorsvi Fan Club på Facebook.En av årets större begivenheter är ju Kennelträffen som i år drog rekordstort deltagarantal. en nyhet för året var Spårgruppen under sakkunnig ledning av Claes Philippen. De traditionella jaktträningsgrupperna leddes av Karina och Filip Sellén, Sofia Palmqvist, Jens Palmqvist samt Bolly och Katarina Ronacher.
Vi kände oss så väldigt nöjda med helgen att vi bestämt oss för att göra en ren repris nästa är. Recykling är ju på modet. Till vår stora glädje har samtliga instruktörer tackat ja så boka helgen den 26-28/6 2020!Foto:Mille Sealnder
Vi har haft kullträffar för de två senaste kullarna, Rockas valpar födda 23/12 -18 och Ipas valpar födda 1/3 i år.
Det är alltid lika kul att "starta upp" en ny kull och få följa dem och deras ägare under valp- och unghundstiden.
På bilden är det en av Rockas valpar, Thorsvi Isle of Mull, som apporterar fasan med den äran.Foto: Helén Dahlqvist
Flera av våra duktiga valpköpare har visat framfötterna på prov och tävlingar av allehanda slag.
På bilden är det Annika som med sin Abbie, Glenglassaugh, tog en etta i ÖKL B-prov.
Ekipaget har även haft framgångar i Jaktretrieverklubbens regi.
Marina med Staro, Rock Storm, vann SSRK/Bergslagens KM på WT i NKL.
Inger med Ace, Amber Rock, kom trea med 91 poäng i NKL på WT i Långshyttan.
Jenny med Saga, Drumguish, vann Fagersta Norbergs jvk:s mästerskap i viltspår.
Claes med Huntly vann Trögds jvk:s mästerskap i viltspår.
Huntly igen, denna gång med matte Sara vid spakarna, fick uppflyttningspoäng AKL bruksspår.
Mikaela med Tore, Caledonian, fick uppflyttningspoäng i startklass lydnad.
Stort GRATTIS till er alla!Foto: Kristina Vanourek
Det här är Morrison, Thorsvi Irish Tyrconnell, som nyligen flyttat hela långa vägen till Colorado, USA, tillsammans med sin familj. Även om det geografiska avståndet är stort räknar vi med att via sociala medier kunna följa Kristina och Morrisons öden och äventyr i det stora landet i väst. 
Morrison är en cool kille och hade inga problem att klara den långa flygresan.
Lycka till hela familjen Vanourek, vi ses till sommaren 2020!Det här glada gänget bemannade Thorsvis station en av de två dagarna på Apportera För Livet, AFL, som gick av stapeln på vackra Äleby utanför Stallarholmen. Längst bak står Jörgen och Kian. Mittre raden från vänster vår domare Mrs Paula Cullis, Maria och Eva. Det är Helén i förgrunden som fixar bilden.
Ett fantastiskt arrangemang!
Ett annat fantastiskt arrangemang gick av stapeln helgen innan på Tullgarn, Agria Game Fair Cup. Jörgen jobbade med resultatrapporteringen hela helgen så det blev ett par intensiva helger på raken.
Jag har jobbat med diverse trevliga uppdrag, Cosmic-Cover's kennelträff och Goldenlägret för att nämna ett par.
Domaruppdrag såklart, bland annat hade jag den stora äran att få döma Unghundsderbyt i Orsa i SSRK/Dalarnas välordnade regi.Foto: Fredrik Salén
Thorsvi Tullibardine, Saffran, har gått över regnbågsbron.
Det är alltid så sorgligt när en hund somnar in men vi gläds åt att Saffran fick ett långt och bra liv.
Vila i frid.


      
  
   
         

10/5

Nästan en månad sen senaste uppdateringen...bedrövligt!

Ipas valpar har flyttat, leveransbilder finns i Valpdagboken som vi stänger för den här gången.

Vårt Påsk-WT gick som vanligt av stapeln på Lilla Träskaten. Grattis alla klassvinnare!

Från vänster
Vinnare veteranklass, Ann-Maj med Spencer, Speyside.
Vinnare elitklass, Mikael med Agnes, Draken (Thorsvi Knockdhus dotter)
Vinnare öppenklass, Sara med Huntly som praktiskt nog heter Huntly även i stamtavlan.
Vinnare nybörjarklass, Inger med Ace, Amber Rock.

Thorsvi Grey Rock och matte Gun har varit ute i spårskogen på ett mycket framgångsrikt sätt.
Roxie ståtar numera med titeln SEVCH efter tre raka ettor i ÖKL. Bra gjort av en liten hund som blir två år om några dagar. Stort grattis!
  
     
  
   
         

14/4

Valpdagboken är uppdaterad.

Prov- och tävlingssäsongen är igång. Idag har det varit WT på olika platser och en del rapporter har ramlat in. Unge Peat, Thorsvi Rock Creek, fick fantastiska 99 poäng i NKL och kom TVÅA! Det var nämligen en hund till som fått ihop lika många poäng och den drog längsta strået i den run-off som behövdes för att skilja hundarna åt. Men det blev ändå en seger för Helena och Peat, det är inte så många veckor sedan Peat bet i gräset i bokstavlig mening och förlorade i princip alla sina incisiver (framtänder).
På FRK/Östras WT på Kiplingeberg gick det riktigt bra i ÖKL för Åsa med Troll, Thorsvi Kilkerran, och för Claes med Wille, Thorsvi Convalmore. 87 respektive 85 poäng är bra gjort.
Extra kul för Åsa med Troll som varit konvalescent läääänge pga av en skada. Härligt att vara igång igen.

Igår hade vi första kullträffen för Isle-kullen (Cynhinfa Nabil / Stenbury Black Stingray), härliga valpar och minst lika härliga ägare. Så trevligt att se, uppfödarhjärtat blir helt varmt.

Följsamhet med många intryck runt om är inte så lätt när man är knappt fyra månader.
Men de var jätteduktiga!


Klara för dagen, valparna sitter i sina bilar. Vi samlar ihop oss och verkar glada och nöjda 
med vår dag.
    

     
  
   
         

9/4

Valpdagboken är uppdaterad.

Nu är start- och funktionärslistan för vårt Påsk-WT klar. Klicka här!
     
 
   
        

3/4

Valpdagboken är uppdaterad.

Thorsvi Grey Rock har fixat en etta i ökl viltspår förtjänsfullt förd och tränad av matte Gun
Bra jobbat, stort grattis!
     
 
   
        

2/4

Valpdagboken är uppdaterad.

Rocka har varit lite stel och halt på sistone och igår var vi på Redog hos duktiga veterinär Linda Billström. Efter en noggrann genomgång och studerande av Rockas rörelsemönster visade det sig att besvären härrör sig från höger bog. Röntgen av bägge bogarna visade fina leder utan tillstymmelse till artros, osteokondros eller dylikt. En annan av Redogs duktiga veterinärer, Sara Lundström, undersökte bogarna med hjälp av ultraljud och hittade en inflammerad sena, supraspinatus. Så nu är Rocka sjukskriven många veckor framöver. Koppelpromendader, antiinflammatoriskt och rehab är det som gäller. Återbesök hos Linda om sex veckor. 
Det är bara att lägga planerna för våren för hennes del på hyllan. Känns såklart väldigt trist men samtidigt är jag glad att det inte var värre. Vi har gott hopp om att Rocka är igång igen så småningom.
     
 
   
        

28/3

Valpdagboken är uppdaterad.

   
 
   
        

24/3

Valpdagboken är uppdaterad.

Sent i höstas började vi känna att vår fina Juli, Thorsvi Dailuaine, kom lite på undantag här hemma. Nu har hon officiellt flyttat till Pierre och Malin i Skokloster där hon varit på prov sen i julas. Hon hjälper Pierre med fasanjakterna och är med när husse jobbar på Skokloster Wings & Clays.
Både Pierre och Malin tränar Juli och vi är så oerhört glada att Juli fått ett toppenliv. 

Pierre och Juli på en jakt i januari.

  
 
   
        

18/3

Valpdagboken är uppdaterad.

 
   
        

15/3

Valpdagboken är uppdaterad.

 
   
        

11/3

Valpdagboken är uppdaterad.

 
   
        

7/3

Valpdagboken är uppdaterad.

 
   
        

3/3

Ipas valpar såg dagens ljus på morgonen den 1/3. Allt gick enligt skolboken och när valpningen var klar kunde vi glädjas åt en fin kull bestående av sex valpar. Fyra hanar och två tikar varav en gul. Alla är tingade.
Följ dem gärna i Valpdagboken.

Sara och Thorsvi Huntly har gjort debut i lydnadsklass 1. Det slutade med ett förstapris och klassvinst med finfina 285 poäng.
Stort grattis!

  

   
        

27/2

Ipa har nu ungefär en vecka kvar till valpning. Dräktighetens längd kan variera en del, man brukar säga 63 dygn +/- 5 dygn. Dessutom är hon parad fyra dagar i rad så det är svårt att säga när befruktningen skedde. Bara att vänta alltså. Magens omkrets är nu 89 cm vilket är nästan 30 cm mer än när vi gjorde ultraljudet den 30/1. Hon mår bra, äter sina fyra mål mat om dagen med god aptit. Går inga långa promenader men gillar att lufsa runt i skogen. 


Lite trött på att vara fotomodell...


   
        

22/2

Rockas valpar har flyttat, de traditionella leveransbilderna finns i Valpdagboken. 
Valphagen är nedmonterad, valplådan uppsatt. Ipa och jag har flyttat in i valprummet, om knappa två veckor beräknas hennes valpar födas. 


Den 22/2 1999 föddes vår första valpkull. Under de tjugo åren sedan dess har det fötts 22 kullar med inalles 140 valpar. 
Första kullen slutade med kejsarsnitt pga dåligt värkarbete, men vi fick med oss sex välmående och pigga valpar hem från djursjukhuset. Inger Boström, Tidernas kennel, var ett stort stöd och kom hem till oss och hjälpte oss med tik och valpar. Som helt gröna i gemet var det så oerhört skönt att få så mycket hjälp. Tack Inger!
Vi provade att ta en kull till på fina Colhook Ode to Joy men även denna gång blev det knas. Tyvärr förlorade vi alla valparna utom en i samband med snittet. En jobbig upplevelse. Då bestämde vi oss för att det här med uppfödning är inget för oss. 
Tack vare Bitte Sjöblom, Askrikes kennel, fick vi möjlighet att köpa Manymills Little Grebe från England. Java som hon kallades kom ur den sista kull som Susan Scales födde upp innan hon tyvärr gick bort. De tråkiga minnena hade bleknat och vi bestämde oss för att para Java som visade sig vara både lättparad och hade lätta valpningar. Vi kom ganska långt med den tiklinjen, fem generationer. Bland andra SEJCH Thorsvi Glen Spey och SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene. Den tiklinjen är dock en "popcorn-linje" dvs några riktigt duktiga hundar men även en del mindre lyckade på olika sätt. Vi har nu valt att inte gå vidare där.
2005 parade vi inköpta tiken Askrikes Vatted Malt at Thorsvi. Några dagar efter valpningen som slutade med kejsarsnitt blev Hockey dålig, hade feber och kräktes. Det visade sig att en kompress blivit kvar och Hockey var med död än levande under flera dygn. Vi flaskmatade valparna, var helt slutkörda men valparna klarade sig.
Även Hockey repade sig efter åtta dygn på djursjukhuset, återigen kände vi att det här med uppfödning kan vara väldigt jobbigt känslomässigt.
Men skam den som ger sig, vi köpte in Searover Willing Guinness och tog nya tag! Fyra kullar blev det och vi gick vidare med några av hennes avkommor. Med facit på hand var nog Guinness i vekaste laget och i kombination med en hög jaktlust har det tyvärr kommit en del ljud i den linjen även om hon själv var tyst. Därför har vi valt att inte gå vidare.
Men vi tycker ju att det här med uppfödning är mycket givande på många sätt så vi har inte givit upp. Just nu har vi tre nya tiklinjer att jobba med. Stenbury Black Stingray, Roekull Rajas Noomi och Meadowlark Surprise.
Vi har haft turen att få fantastiska valpköpare, att vi har 100% röntgade hundar av de som uppnått röntgningsbar ålder är till stor del er förtjänst.
Att föda upp hundar är som att åka berg- och dalbana. Stor glädje när hundar är friska och har framgångar. Stor sorg framförallt när valpköpare drabbas av hundars sjukdom. Det är då man undrar varför man håller på?
Jo, det är trots allt så att det positiva överväger. Den underbara känslan när nya liv föds i valplådan, den glada känslan när lyckliga människor kommer och hämtar sina valpar. Alla vänner vi fått och alla roliga stunder i samband med kennelaktiviteter.
Tack alla ni som bidragit under dessa tjugo år!
 

  
        

21/2

Ipa har nu ungefär två veckor kvar till valpning. Hon mår hur bra som helst.
Thorsvi Benromach, Acke, har gått ur tiden tolv år gammal.
Han var husse Pers trogna jaktkamrat och användes till i princip all typ av jakt. Bland annat har han apporterat trana på skyddsjakt. Att apportera mink och ibland även avfånga dem var ett av hans paradnummer.
Eftersök såklart men även duktig som bandhund på älg. En riktig jaktkompis i vått och torrt!


Acke på gåsjakt
Foto: Per Nilsson  
       

18/2

Väldigt tråkiga nyheter.
Valter, Thorsvi Irish Bushmill, har gått över regnbågsbron precis fyllda fem år. 
Valter blev dålig för några veckor sedan och undersökning visade tyvärr att Valters kropp var full av cancer och inget gick att göra. Han fick somna in lugnt och fint omgiven av sin familj.
Våra allra varmaste tankar går till Henrika, Johan, Tora och Vera.

Foto: Mille Selander, bilden tagen i augusti 2015. 

  
       

14/2

Lite information om årets kennelträff finns här --->

  
       

13/2

Valpdagboken är uppdaterad.

Ipa mår fortsatt bra, magen växer. Hon är på väg in i sjunde av de nio dräktighetsveckorna. Vi skämmer bort henne rejält och det tycker hon är toppen. Sova i sängen och få mat tre gånger om dagen passar Ipa perfekt.
 
     

   
  
  
        

8/2

Valpdagboken är uppdaterad.

Ipa går nu in i sjätte dräktighetsveckan. Hon beter sig precis som vanligt, pigg och glad med god aptit. Hon börjar bli lite rund om magen. Midjemåttet har ökat med sex centimeter. 
     

Jörgen jobbar på med planeringen av Kennelträffen, precis som tidigare år håller vi till på Herrfallet.
Bokade instruktörer är Sofia Palmqvist, Jens Palmqvist och Bolly Ronacher med sin härliga sidekick Katarina. Ytterligare en instruktör ska till men är inte helt klar ännu.
Intresset är stort, jättekul!

Inom kort kommer mer info om vårt Påsk-WT som går på Lilla Träskaten annandag påsk.
  
  
  
        

3/2

Valpdagboken är uppdaterad.

     
        

30/1

Glädjande besked när Ipa, Roekull Rajas Noomi, ultraljudades idag. Hon är dräktig!
Mer info finns på sidan Valpar.


     
        

28/1

RIP Doris
Thorsvi Bunnahabhain blev 14 år och 9 månader. En mycket ansenlig ålder.
Hon hade ett fint och innehållsrikt liv hos Vicky och Michael.

Valpdagboken
 är uppdaterad.

    
        

22/1

Valpdagboken är uppdaterad.

    
        

18/1

Valpdagboken är uppdaterad.

En gammal fin hund har gått ur tiden, Thorsvi Glen Moray, Nova blev nästan tretton år och har varit Christers trogna jaktkamrat genom åren. Ett långt och rikt hundliv.

Christer och Nova på jaktprov i Garpenberg för ganska många år sedan.

Tyvärr har vi fått vårt första epilepsi-fall i uppfödningen. Vad vi vet i alla fall. Det är en av hanarna i vår H-kull som har drabbats. Tur i oturen är att Sigge inte har kraftiga anfall och vi hoppas att han ska kunna leva ett gott liv eventuellt med stöd av medicin. 
      

  
        

15/1

Valpdagboken är uppdaterad.


      
        

13/1

Valpdagboken är uppdaterad.


      
        

9/1

Precis som förra året kommer Kennel Thorsvi att ha hand om en av WT-stationerna på Apportera för livet, AFL.
En hedrande och viktig uppgift!
Årets upplaga av Apportera för livet kommer att gå av stapeln på vackra Äleby gård utanför Stallarholmen.
 
Valpdagboken är uppdaterad.


      
        

6/1

Valpdagboken är uppdaterad.

     
         

4/1

På Nyårsdagen åkte jag ner till Stenungsund för att hämta Ipa som tillbringat nyår på kennel Capandus där hon och Frank, Capandus Skye Loch Bracadale parat sig ett antal gånger. Stort tack till Catarina och Kjell för all hjälp!

Valpdagboken
  för Rockas kull är uppdaterad.

Idag fick vi ett tråkigt besked. Malte, Thorsvi Auchentoshan, har gått över regnbågsbron efter ett långt och bra liv hos Lillebror och Gerd. 
Malte föddes i vår femte kull med Duvkullans Cello som pappa och Hockey, Askrikes Vatted Malt at Thorsvi som mamma. Malte blev gammal, en bra bit över tretton år.

Malte i sin glans dagar.


    
         
Senaste Nytt från 2018
Senaste Nytt från 2017
    Senaste Nytt från 2016
    Senaste Nytt från 2015
    Senaste Nytt från 2014
    Senaste Nytt från 2013
    Senaste Nytt från 2012
    Senaste Nytt från 2011
    Senaste Nytt från 2010
  Aktuellt från 2009 Skvaller från 2009
  Aktuellt från 2008 Skvaller från 2008
  Aktuellt från 2007 Skvaller från 2007
  Aktuellt från 2006 Skvaller från 2006
  Aktuellt från 2005

Skvaller från 2005

  Aktuellt från 2004  
  Aktuellt från 2003  
  Aktuellt från 2002  
  Aktuellt från 2001  
  Aktuellt från 2000