Foto: Sarita Winsevik
 


 

 

Vi bor på landet ett par mil söder om Enköping.

     
  Anita skaffade sin första labrador 1984 och insåg att jakt och jaktprov är meningen med livet. En hundrädd Jörgen dök upp 1987, men vande sig snabbt vid hundarna och anammade jakten som huvudintresse. Ett annat intresse är whisky vilket avspeglar sig i namnsättningen av valparna.
Första kullen föddes 1999. Vår uppfödning är liten men utgör en viktig del i våra liv. Vi föder inte upp mängder av kullar men lägger mycket tid på aktiviteter för våra valpköpare för att följa upp avelsresultatet så noga vi bara kan. Vi försöker också finnas till hands när någon behöver hjälp, ibland rent handfast men oftast via telefon eller mail.
Vi jagar ganska mycket med våra hundar. Labradorerna jobbar regelbundet som apportörer under säsongen.Taxarna drar sitt strå till stacken som rådjursdrivare. 
Jaktprovsverksamheten tar också mycket av vår tid. Anita är jaktprovsdomare sedan 2002. Jörgen är A-provssteward och även inblandad i B-provet på Brunnsholm, Enköping. Utöver det startar vi förstås också våra egna hundar.
Tidigare var vi mycket aktiva i föreningslivet på olika sätt men har lagt det lite på hyllan för en tid. Jörgen har dock kvar sitt skötebarn Rasdata.nu som han underhåller för samtliga SSRKs raser och några till. Anita leder LRKs kommitté för jaktavlad labrador, KJL.
I det civila jobbar Jörgen som programmerare medan Anita, med ett förflutet i IT-branschen, sysslar med hunderiet på heltid genom att hålla kurser/träningar utöver uppfödningen.
 
  Kontaktuppgifter:
Adress; Vallby Hornö 4, 745 98 Enköping
Telefon; 0171-810 90
Anita mobil; 070-592 31 09
Anita mail; anita@norrblom.se
Jörgen mobil; 070-779 20 05
Jörgen mail; jorgen@norrblom.se